News Flash:

DIICOT analizeaza informatiile aparute in urma investigatiilor "Panama Papers"

5 Aprilie 2016
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
panama2
Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) analizeaza informatiile aparute in urma investigatiilor "Panama Papers", pentru a se stabili daca in dosarele actuale sau cele deja solutionate exista date care pot confirma detaliile aparute in urma anchetei.
"DIICOT va face o analiza pentru ceea ce a avut si are in lucru, pentru a vedea daca exista necunoscute si daca putem corobora informatiile. O posibilitate mai mare de analiza ar avea Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor. Aceasta ar fi ordinea competentei", a precizat pentru MEDIAFAX biroul de presa al DIICOT.
Un grup de mass-media international, coordonat de catre Consortiul International al Jurnalistilor de Investigatie, a dezvaluit, duminica seara, faptul ca mai multe personalitati sportive, lideri politici, oameni de afaceri si celebritati, beneficiaza de sistemul de conturi offshore, in paradisuri fiscale cu reglementari opace, pentru a-si ascunde averile.

Potrivit Rise Project, omul de afaceri Vasile Frank Timis s-a numarat printre romanii care au apelat la avocatii din Panama City pentru a demara afaceri pe teritoriul tarii noastre, la jumatatea anilor '90. Vasile Frank Timis a folosit firma Castle Europa Limited, infiintata in Bahamas de avocatii Mossack Fonseca, sustin junalistii de la Rise Project, care au facut parte din echipa de investigatii.
Corneliu Iacobov este un alt roman al carui nume apare in actele ”Panama Papers”, dupa ce a folosit o firma infiintata de avocatii Mossack Fonseca, care vizeaza deschiderea de conturi bancare si desfasurarea de afaceri inclusiv cu terenuri in Emiratele Arabe, sustin jurnalistii de la Rise Project. Mediafax.ro

diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005109 (s)