News Flash:

Dig de protectie la inundatii construit pe raul Crisul Alb, in localitatea Bucuresci, judetul Hunedoara

15 Iunie 2016
1487 Vizualizari | 0 Comentarii
dig cris
Mai multe zeci de pompieri militari, jandarmi si militari de la unitatea din Brad, specialisti ai Apelor Romane si voluntari au inceput marti constructia unui dig din saci cu nisip in localitatea hunedoreana Bucuresci, dupa ce raul Crisul Alb a depasit cota de inundatie cu 10 centimetri din cauza precipitatiilor abundente cazute in ultimele ore, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara. 
Din cauza torentilor generati de ploile torentiale DJ 741, care face legatura intre localitatile Bucuresci si Curechiu, este blocat. 
'Preventiv, 35 pompieri ai ISU Hunedoara, 10 jandarmi ai IJJ Hunedoara, 15 militari ai Unitatii Militare din Brad, precum si specialisti ai Sistemul de Gospodarire a Apelor si voluntari intervin in sprijinul populatiei din zona Bucuresci prin construirea unui dig din saci cu nisip destinat protectiei locuintelor. Mai mult, in zona au fost dislocate doua diguri mobile', a declarat purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara, Anemona Doda. 
Totodata, o echipa a ISU Alba intervine in zona cu trei motopompe in sprijinul fortelor din judetul Hunedoara. 
'La ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, general de brigada Ovidiu Vasilica, la nevoie zeci de pompieri din judetele invecinate sunt pregatiti sa actioneze solidar cu echipele de interventie hunedorene', a precizat reprezentanta ISU Hunedoara. 
Hidrologii au emis o atentionare 'Cod portocaliu' pe raul Crisul Alb si pe afluentii acestuia, in partea de nord a judetului Hunedoara. 
Precipitatiile abundente care au cazut in ultimele 24 de ore pe raza judetului Hunedoara au afectat 14 localitati. In zona comunei Criscior au fost semnalate in cursul noptii de luni spre marti doua alunecari de teren ce au distrus o anexa gospodareasca si un zid de sprijin care s-a prabusit apoi peste o masina. 
Se circula greu pe DN 76, in localitatea Fornadia, in apropiere de Deva, iar drumul comunal care face legatura intre localitatile Baita si Hartagani este blocat de aluviuni. In ambele cazuri se intervine cu utilaje pentru degajarea cailor de transport. 
Potrivit datelor centralizate de ISU Hunedoara, ploile au produs cresteri de debite ale raurilor si paraielor, scurgeri de pe versanti si torenti ce au afectat localitatile Brad, Simeria, Manerau, Josani, Cristur, Almasul Mic, Aninoasa, Pestisu Mic, Jeledinti si Martinesti, Baita, Hartagani, Saliste si Ormindea. 
Actiunile de interventie sunt coordonate in teren de subprefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely, si inspectorul sef al ISU Hunedoara, lt. col. Viorel Demean. AGERPRES

apelor romane
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005080 (s)