Exista o diferenta intre ouale albe si cele cu coaja bruna: valoarea nutritionala. Oul alb are mai multi acizi grasi decat cel brun. Asadar ouale albe au o cantitate mai mare de grasime, dar asta nu este neaparat rau, sustin medicii. Cum sa le mancam pentru a beneficia de toate elementele nutritive? Proteina perfecta din ou, albusul, poate fi absorbita doar daca e perfect coagulata. In schimb, spune nutritionistul Mihaela Bilic, galbenusul e bine sa fie moale. Cu ce putem asocia ouale Pe de alta parte, galbenusul moale nu se consuma cu paine sau cu alt fainos - spre exemplu mamaliga. Nutrientii nu pot fi absorbiti. Asadar, cea mai buna combinatie este ou cu legume, verdeturi alaturi.
In cazul copiilor mici, regula e simpla. Carnea, ouale si branzeturile contin toti cei opt amino-acizi esentiali, indispensabili vietii. Pentru un organism tanar nu se recomanda dublarea lor. De exemplu, nu puneti in aceeasi farfurie carne cu branza sau branza cu oua, de exemplu. Ori, cea mai toxica varianta - carne cu branza si cu ou.
Comentarii (0)