News Flash:

Dieta Anei Aslan, femeia care a trait 91 de ani. Asta e secretul

22 Mai 2017
1435 Vizualizari | 0 Comentarii
dieta aslan
Dieta Anei Aslan, femeia care a trait 91 de ani. Asta e secretul
Ana Aslan este una dintre cele mai faimoase femei din Romania, dar si din intreaga lume. Aceasta s-a nascut pe data de 1 ianuarie 1897, iar pana la varsta de 91 de ani a trait cu convingerea ca poate pacali batranetea. Este fondatoarea primului Institut de Geriatrie din lume pe care l-a infiintat in 1952.  A fost o longeviva, conform definitiilor stiintifice.
A fost absolventa Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii din Bucuresti. Dupa absolvirea acestei facultati, aceasta a cautat neincetat formula neimbatranirii, pe care sa o sintetizeze intr-o crema destinata femeilor. Si in anul 1952, Ana Aslan a inventat Gerovital H3, o crema destinata femeilor de peste 40 de ani, avand o actiune in prevenirea si tratarea fenomenului de imbatranire.
Ana Aslan este una din cele mai cunoscute femei din Romani dar si din intreaga lume deoarece ea a avut ambitia si convingerea ca poate pacali batranetea. Metoda de tratament Ana Aslan, bazata pe inventia sa gerovitalul si un regim de viata sanatos duce la o batranete sanatoasa si demna.
Doamna Profesoara a condus institutul de la infiintare, 1952, cand era primul de profil din lume si se numea Institutul de Geriatrie, devenit apoi, in 1974, Institutul National de Gerontologie si Geriatrie, pana la moartea sa, la 19 mai 1988.
Ana Aslan avea sange boieresc.
Mama sa era din Bucovina iar tatal sau din Braila. Era invatata sa manance corect, la ore fixe, sanatos. Mancare buna “ca a taranului roman”, ne spune doamna dr. farmacist Speranta Prada, presedintele Fundatiei “Ana Aslan”. Medic fiind, Ana Aslan a adus aceasta buna cuviinta a hranirii si in dieta pacientilor sai, scrie jurnalul.ro.
“Totul trebuie sa fie cat mai natural, trebuie evitate alimentele din conserva. Alimentatia trebuie sa aduca in mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fara substante inutile.” Multe legume, multe fructe si, bineinteles, multa miscare.
Normal, o zi a unui pacient, din punct de vedere al alimentatiei trebuie sa arate asa: micul dejun, gustare, pranz (Profesoara lua pranzul la maxim 13:30), gustare, cina (la 18:00 – 19:00).
La capitolul carne avea un fel de podium: carnea de vaca, pestele, pasarea, miel/oaie, porc. Dar porcul nu prea il recomanda. Apoi recomanda ficatul, limba, in general carne de la animalele care se hranesc, la randul lor, mai curat. si, atentie, toate rasol! Cateodata, merg si facute le cuptor.
Pe vremea aceea, se facea mancare cu carne- legume cu putina proteina, nu carne cu ceva. Noi mancam acum carne cu putina garnitura.
Dieta mediteraneana? Pai rosiile cu branza si cu paine pe care le manca taranul roman?
Cum spuneam, recomanda legumele. in stare naturala sau sufleuri, multe sufleuri. Apoi lactatele, ouale. Fara prajeli, fara grasimi.
Avea si mancaruri preferate: supa de vita clara, cu crutoane, patrunjel si piper, crap pe varza murata, pana de somn, rasol de salau cu lamaie, sarmalute fara orez, pilaf de pasare, curcan, ciuperci cu cascaval la cuptpr. si avea si o slabiciune dulce: ii placea tortul “Buturuga”, facut in casa. ‘Daca primea vreun tort de cofetarie… il facea cadou, nu il manca.”

doamna profesoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006030 (s)