News Flash:

Diaspora artistică sarbeasca si-a dat intalnire la Bazias, in cea mai importanta tabara de creatie

17 August 2014
849 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 30 de scriitori si artisti plastici sarbi si ai diasporei din Banatul istoric participa, incepand de sambata, la 'Zilele Schimbarii la Fata a Sarbilor din Romania', unul dintre cele mai importante si prestigioase evenimente spirituale si artistice in intreaga diaspora sarba, care se organizeaza in fiecare an de catre Uniunea Sarbilor din Romania.
Evenimentul, ajuns la cea de-a XXVIII-a editie, este sustinut de Departamentul pentru Relatii Interetnice al Guvernului Romaniei si Consulatul General al Serbiei si se va desfasura timp de cinci zile la Bazias, unde se vor intalni sarbi, protagonisti ai vietii spirituale din Serbia, Ungaria si Romania. 
'Evenimentul incepe sambata cu o seara a poeziei romano-sarbe, dupa care vom pleca la Bazias, pe Clisura Dunarii. Vom vizita manastirea Bazias si localitati unde traiesc sarbi. Editia din acest an se bucura de prezenta scriitorului Ivan Negrisorat, laureat al acestui important premiu literar, care a dobandit, deja, un statut important in cadrul premiilor literaturii sarbe, prin faptul ca l-au obtinut cei mai importanti poeti sarbi', a declarat presei Slavomir Gvozdenovici, deputat al minoritatii sarbe in Parlamentul Romaniei, organizator al evenimentului.
Manastirea Bazias a fost ctitorita de Sfantul Sava, parintele spiritual al sarbilor.
Poetul Ivan Negrisorat a punctat ca manifestarile si recunoasterea activitatii sale literare 'confirma legaturile dintre culturile si literaturile noastre, intre scriitorii sarbi si romani'.
Pe numele adevarat Dragan Stanici, poetul este unul dintre cei mai prolifici din tara vecina, recompensat cu cronici pozitive de catre intreaga critica literara sarbeasca. 
Potrivit organizatorilor, evenimentul este cel mai mare din Europa, unul asemanator fiind doar in randul diasporei din Chicago. AGERPRES

banatul istoric
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0788 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012492 (s)