News Flash:

Diabetul si cancerul pot fi citite in aspectul limbii

5 Iunie 2015
1180 Vizualizari | 0 Comentarii
diabet
Limba este unul dintre cel mai neglijate organe ale corpului, desi este primul care ne arata ca ceva este in neregula. O limba foarte incarcata indica o infectie bacteriana, iar culoarea galbena inseamna ca aveti probleme cu ficatul. Medicii va invata sa cititi “pe limba “.

LIMBA INCARCATA. O limba care pare a fi acoperita cu un strat alb, vascos, este un semn de alarma. Asta poate insemna ca aveti o infectie in corp sau ca suferiti de o afectiune autoimuna, potrivit doctorulzilei.ro.

“Limba incarcata este expresia exagerarii candidozei la nivelul limbii. In mod normal, candida exista in gura, dar este tinuta in echilibru. Atunci cand imunitatea organismului este slabita, ea se dezvolta in exces”, explica medicul de familie Calin Ciubotaru.

Aceasta manifestare poate fi favorizata de anumite dezechilibre ale florei bucale normale, dar si de bolile care duc la scaderea imunitatii, precum diabetul zaharat necontrolat, boli autoimune, boli cronice severe (insuficienta hepatica cronica, insuficienta renala cronica), neoplazii.

SCHIMBARILE DE CULOARE. Orice schimbare de culoare la nivelul limbii este un indiciu privind starea de sanatate a organismului. O infectie la nivelul cavitatii bucale sau o ciuperca pot da uneori o nuanta galbuie limbii .

“In schimb, culoarea galbena sub limba ne poate sugera un icter si de aici o afectiune hepatica sau biliara”, subliniaza medicul. Daca limba pare “palida”, atunci este vorba de anemie.

LIMBA “ZMEURIE”. In caz de amigdalita streptococica sau scarlatina, in primele zile limba este incarcata, apoi incepe sa se cojeasca de la margini spre baza. Devine “zmeurie”, lucioasa. De fapt, aceasta decojire este cauzata de toxinele produse de streptococ.

AFTELE. “Aftele sunt expresia unor infectii virale la nivelul mucoasei bucale”, spune medicul. Pe de alta parte, studiile arata ca pot fi si semnul unui sistem imunitar slabit. Si lipsa unor vitamine si minerale poate duce la aparitia lor.

Cand sa mergeti la medic

Nu ignorati schimbarile de la nivelul limbii, pentru ca ele pot fi semne ale cancerului. Desi cancerele cavitatii bucale reprezinta doar 4% din totalul de cancere, ele sunt extrem de violente, producand metastaze rapide. Iata care sunt primele semne de cancer:

aparitia unor pete albe sau rosii pe limba

sangerari inexplicabile

jena la inghitit si mestecat dureri la nivelul gatului, care se pot extinde si la urechi

amortirea limbii sau a unor zone din cavitatea bucala

rigiditatea limbii

modificari ale vocii

aparitia unor noduli in cavitatea bucala

limba limba incarcata limba zmeurie aftele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007674 (s)