News Flash:

DEZVALUIRI EXPLOZIVE! Trusturile media din Romania aservite Elenei Udrea!

20 Octombrie 2015
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
elena udrea4
Ani la randul, televiziuni si ziare din Romania au incasat sume uriase de la Elena Udrea, pentru a o promova si pentru a nu difuza absolut nicio stire negativa la adresa fostului ministru al Dezvoltarii Regionale. Antena 3 a prezentat o serie de documente de la DNA din care reiese ca Elena Udrea, alaturi de colaboratorii sai, interveneau la aproape trusturile de presa pentru a da stiri pozitive sau pentru a modifica stiri despre fostul ministru.

De exemplu, iata ce se intampla in momentul in care la Stirile Pro TV aparea o stire negativa la adresa Elenei Udrea. Intr-un mail trimis de Tudor Breazu catre Elena Udrea, acesta o anunta in legatura cu aparitia acestei stiri negative, dar si cu modul in care a planuit sa o contracareze. Astfel, potrivit mailului, Breazu (seful echipei de postaci a Elenei Udrea) i-a aranjat fostului ministru Elena Udrea aparitii la B1 Tv, alaturi de simpatizantii ei, dar si la Realitatea Tv. Mai mult, el o asigura ca inclusiv "Ziarul Financiar se ocupa!". Tudor Breazu o asigura pe Elena Udrea ca jurnalistii Pro TV vor trata subiectul "in derizoriu, daca va lua amploare". Extrasele din acest mailuri au fost puse la un loc de procurorii DNA, in urma perchezitiilor informatice efectuate in dosarul lui Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea. Acesta ii cerea lui Udrea sa-si exprime parerea despre ce vrea sa fie intrebata la PRO TV. Un alt mail e de la Cristian Calugaru, cel cunoscut in perioada cat Udrea a stat in puscarie drept "echipa de comunicare". Tot pentru PRO TV, dar pentru Stirile PRO TV, Elena Udrea are pregatite intrebarile facute de o alta apropiata de-a sa, Luminita Kohalmi.

De asemenea, au iesit la suprafata si modul in care erau aranjate aparitiile Elenei Udrea in emisiuni la posturi de televiziune preferate, precum PRO TV, Realitatea Tv si B1, in conditii agreate de fostul ministru. "Filmarile vor avea loc pe 6 sau 7 mai, cand vrei tu. (...) Au nevoie de temele pe care vrei sa le atingi. (...) Sa spui exact ce, cum vrei. (...) Interviu cand vrei, pe ce teme vrei. (...)", sunt cateva extrase din mailurile primite de Elena Udrea de la emisiunile trustului Media Pro. Mai mult, consiliera Elenei Udrea trimitea intrebarile preferate de fostul ministru jurnalistilor de la "Dupa 20 de ani". Conform procurorilor DNA, Elena Udrea intervenea, prin oamenii sai, la mai toate posturile de televiziunie, site-uri si ziare: B1 TV, b365.ro, Realitatea TV, realitatea.net, Evenimentul Zilei. Extrasele din acest mailuri au fost puse la un loc de procurorii DNA, in urma perchezitiilor informatice efectuate in dosarul lui Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea.

Ce spune Elena Udrea?

De partea cealalta, Elena Udrea a recunoscut, astazi, ca isi pregatea aparitiile la emisiuni si ca tot ea alegea temele de discutie. Daca realizatorul nu se conforma, se anula invitatia, a mai spus fostul ministru. Udrea nu a negat nici faptul ca partidul platea asa-numitii postaci pentru a face propaganda politica pe internet. Tudor Breazu se ocupa si de echipa de postaci ai Elenei Udrea. Tinerii operau chiar din sediul PDL, primeau bani pentru comentariile postate la articolele defavorabile, iar echipa a gestionat chiar mai multe campanii de denigrare la adresa adversarilor politici. Textele erau de multe ori homofobe si antisemite, iar postacii lui Udrea nu aveau limite. Mai mult, Elena Udrea avea 4-5 softuri de monitorizare media, stia tot ce se scrie despre ea. O parte dintre softuri erau platite din bani publici, iar altele chiar din banii de spaga pe care Udrea i-ar fi primit. In documentele procurorilor sunt mailuri ale Elenei Udrea, asa ca raspunsul fostului ministru nu sta in picioare.

Lucrurile stau la fel si la Iasi

Inca o data se dovedeste ca multe trusturi media din Romania sunt aservite grupurilor de interese din fruntea tarii. Din banii romanilor, care-si platesc taxele si impozitele la zi, Elena Udrea isi facea campanie pe Pro TV, Realitatea TV sau B1 TV, posturi care aveau obligatia de a nu da nicio stire negativa despre fostul ministru al Dezvoltarii. Pentru aceste posturi nu mai conta interesul national si nici macar respectul fata de romani: tot ce conta erau banii multi si la timp, veniti de la Guvernarea PDL.
Aceste lucruri se intampla si la Iasi, acolo unde trusturi media, televiziuni si ziare, sunt finantate masiv de la bugetul local. De exemplu, postul de televiziune Tele 'M incaseaza sume uriase de la firmele care au contracte cu Consiliul Judetean (mai ales in perioada in care Cristian Adomnitei era seful CJ). Un alt exemplu in acest sens este Ziarul de Iasi, care in mandatul de primar al lui Gheorghe Nichita a incasat sume importante de la firmele din subordinea Consiliului Local, ca Salubris, Citadin sau Ecopiata, dar si de la cele care au contracte cu Primaria, cum este Veolia (fosta CET si Dalkia).

televiziuni ziare romania sume uriase elena udrea dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006112 (s)