News Flash:

DEZVALUIRE BOMBA in direct la TV facuta de Robert Turcescu: „Am fost ofiter acoperit al Armatei. Numai Dumnezeu stie cine este Robert Turcescu” (VIDEO)

22 Septembrie 2014
684 Vizualizari | 0 Comentarii
turcescu
Robert Turcescu a cutremurat duminica presa autohtona, cand a dezvaluit ca ar fi fost ofiter acoperit. Autodenuntul facut duminica l-ar putea costa chiar ani de libertate pe jurnalist, pentru ca legea prevede sanctiuni dure pentru persoanele care divulga informatii secrete sau nepublice, scrie DCnews.ro.
Potrivit DCnews.ro, legea, adica noul Cod Penal, prevede sanctiuni dure pentru persoanele care divulga INFORMATII SECRETE sau nepublice:
Art. 303 - Divulgarea informatiilor secrete de stat
(1) Divulgarea, fara drept, a unor informatii SECRETE DE STAT, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu, daca prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevazute in art. 176, se pedepseste cu INCHISOAREA de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(2) Detinerea, fara drept, in afara indatoririlor de serviciu, a unui document ce contine INFORMATII SECRETE de stat, daca poate afecta activitatea uneia dintre persoanele juridice prevazute in art. 176, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Art. 304 - Divulgarea INFORMATIILOR SECRETE de serviciu sau nepublice
(1) Divulgarea, fara drept, a unor INFORMATII SECRETE de serviciu sau care nu sunt destinate publicitatii, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu, daca prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.
 (2) Divulgarea, fara drept, a unor INFORMATII SECRETE de serviciu sau care nu sunt destinate publicitatii, de catre cel care ia cunostinta de acestea, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda.
(3) Daca, urmare a faptei prevazute in alin. (1) si alin. (2), s-a savarsit o infractiune impotriva investigatorului sub acoperire, a martorului protejat sau a persoanei incluse in Programul de protectie a martorilor, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani, iar daca s-a comis cu intentie o infractiune contra vietii, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 12 ani.
Robert Turcescu ofiter acoperit – Jurnalistul Robert Turcescu a recunoscut ca a fost locotenent-colonel sub acoperire. El a facut aceasta “marturisire si spovedanie”, pe blogul sau, iar duminica seara, la B1 TV, in emisiunea Sorinei Matei, a subliniat ca acum venit momentul sa recunoasca. Robert Turcescu a explicat in direct, in platou la B1 TV, postarea de pe blog referitoare la marturisirea sa ca a fost ofiter acoperit. El a confirmat ca este scrisa de el, ca documentele sunt reale si ca acum se simte eliberat si fericit. Jurnalistul a mai spus ca “de maine” nu va mai face emisiune.
”Nu sunt niste asa-zise documente. Eu le-am pus astazi pe blogul personal. E o marturisire publica. In ceea ce priveste documentele, sunt dispus, oricand voi fi chemat de judecatori, sa spun adevarul despre ceea ce stiu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale. Anunt un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trait o eliberare mai mare, o sarbatoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase in sufletul meu decat astazi dupa ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama ca e necinstit fata de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toti, e necinstit, nu pot sa va mai mint, trebuie sa spun, sa marturisesc, indiferent ce m-ar consta asta. Din momentul in care m-am decis sa public aceste documente, mi le asum. Astazi sunt impacat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo ca cer iertare. Le cer iertare tuturor celor pe care aceasta povara a mea ii incurca. Le spun sa ma judece drept, dar daca le-am gresit, le cer iertare. De maine (n.r. luni) nu voi mai face aceasta emisiune. Stiu ca, in contextul actual, pana ce un judecator va spune daca am gresit sau nu, nu am taria sa ma mai infatisez public. Le doresc tuturor sa traiasca un astfel de moment de eliberare, sa traiasca sentimentul acesta, al faptului ca facand asa, asta este calea cea dreapta. Am trecut prin clipe chinuitoare, in momtul acela ma dadeam de ceasul mortii pentru ca nu mai puteam sa vin sa discutam de ofiterul acoperit. Eram in fata voastra un nimeni, un ins care mintea. De asta am decis sa ma eliberez. Fiecare are o cale in a face lucrurile”, a declarat Robert Turcescu la B1 TV.
Robert Turcescu a mai spus ca „nu mai puteam veni in fata voastra vorbind despre ofiterul acoperit care candideaza la presedintie si eu sa ma simt asa in interiorul meu„. Jurnalistul a refuzat sa raspunda de unde a primit documentele.
Intr-o postare de pe blogul sau personal, intitulata sugestiv “Marturisire si spovedanie” jurnalistul precizeaza ca acesta a fost locotenent-colonel sub acoperire.  Totodata, Turcescu a publicat pe blog si cateva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-ar fi primit.
 “Da, am fost lt – colonel sub acoperire. Public mai jos citeva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor“, este textul unei postari pe blogul personal al jurnalistului Robert Turcescu.

Galerie Video


robert turcescu dcnews ro inchisoarea d
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1033 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036358 (s)