News Flash:

DETALII EXPLOZIVE! Ancheta despre "dopajul legal". "Astmul e indus de antrenori prin efort, apoi se iau retete de medicamente interzise"

16 Septembrie 2016
1212 Vizualizari | 0 Comentarii
dopaj
ProSport a discutat joi cu trei doctori sportivi. Unul dintre ei este Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei nationale de fotbal a Romaniei. Ceilalti doi au impreuna zeci de ani de activitate in sporturi practicate de vedetele aflate pe lista hackerilor de la Fancy Bear, motiv pentru care nu au dorit sa le fie dezvaluita identitatea. Ei sunt „sursa #1” si „sursa #2”. Dezvaluirile lor sunt socante.
Pe 13 august 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, inotatoarea daneza Blume Pernille intra in bazinul olimpic si termina proba de 50 de metri in 24,07 secunde, cu o fractiune de secunda sub recordul olimpic. Blonda reusea sa bata inotatoare mult mai experimentate si sa obtina primul titlu olimpic pentru Danemarca dupa 68 de ani. In aceeasi zi, Pernille castiga bronzul pentru Danemarca in proba de stafeta 4x100 de metri mixt. O zi perfecta pentru o tanara de 22 de ani.
24 de ore mai tarziu, pe 14 august, Pernille a fost testata de oficialii Agentiei Mondiale Anti-Doping (WADA), iar proba ei de urina continea Terbutalina, o substanta care se incadreaza pe lista interzisa de WADA, la capitolul „S.3 – Beta 2 agonisti”.
Fisa testului este confidentiala si a fost inregistrata in baza de date a agentiei mondiale pe 19 august. Nimeni din exterior nu a avut acces la rezultat si acesta ar fi ramas secret daca hackerii de la Fancy Bear - un grup misterios acuzat ca ar avea legaturi cu Glavnoje Razvedyvatel'noje Upravlenije, pe scurt GRU, serviciul secret al armatei ruse – nu ar fi publicat joi fisa inotatoarei daneze.
Astm provocat prin efort
La aflarea datelor din reteta inotatoarei daneze Blume Pernille, „sursa #2” consultata de ProSport a izbucnit: „Incredibil! Tratamentul acesta face ca randamentul schimbului de gaze la nivelul alveolei pulmonare sa creasca exponential. Practic, sportiva aceasta inspira o cantitate de trei ori mai mare de oxigen decat o persoana normala si expira o cantitate de cinci ori mai mare de dioxid de carbon. Are un avantaj incredibil”.

CITIŢI AICI ARTICOLUL COMPLET 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008302 (s)