News Flash:

Despre planta din imagine se spune ca e cel mai puternic remediu natural pentru femei. Tu stiai?

23 Iunie 2018
1184 Vizualizari | 0 Comentarii
cretisoara

Planta cunoscuta sub numele de „Cretisoara”, denumirea stiintifica Alchemilla vulgaris, sau picior de iepure, picior de leu este folosita cu scop medicinal inca din Evul Mediu. Astazi este considerata drept un remediu natural universal pentru mai multe afectiuni ale femeilor. Studiile spun ca mai mult de 30% dintre problemele ginecologice ale femeilor pot fi rezolvate numai band ceai de Cretisoara.

Este recomandat sa folositi frunzele si florile plantei, nu radacina, caci aceasta nu are proprietati medicinale. Frunzele este bine sa fie culese in Iulie sau August sau dupa ce Cretisoara infloreste, insa in aceasta perioada au un efect medicinal mai scazut.

Cretisoara contine flavonoizi, acizi organici, tanina, acid salicilic si este o adevarata comoara de vitamina C. Planta are un gust amar din cauza taninei ce are puternice proprietati antibacteriene si anti-inflamatorii.Cretisoara este planta ideala pentru femeile insarcinate si pentru cele ce incearca sa ramana insarcinate.

Expertii in medicina inca studiaza proprietatile medicinale ale acestei plante, dar conform mai multor studii de cercetare, cretisoara este cel mai bun remediu natural impotriva fertilitatii.
Cretisoara actioneaza ca un excelent element natural de reglare al nivelului de hormoni din corp; progesteronul este cel care stimuleaza si regleaza ciclul menstrual, foarte important pentru femeile care doresc sa ramana insarcinate. Cretisoara intareste peretii uterini si previne avorturile nedorite, ajuta in cazul ovarelor polichistice si kilogramelor nedorite.

Cretisoara este de asemenea recomandata si femeilor care au nascut proaspat si celor care isi revin dupa o nastere dicila.

Cretisoara ajuta in cazul PMS-ului si menopauzei
Cretisoara poate ajuta in cazul fibroamelor, chisturilor, endometriozei si amelioreaza durerile menstruale. Tanina din continutul ei amelioreaza la randu-i durerile cauzate de menstruatie si regleaza scurgerile de sange.

Citeste si De ce ti se increteste pielea cand stai in apa? Uite si alte curiozitati despre organismul tau

Ceaiul de cretisoara este nemaipomenit pentru femeile care au menstruatie dureroasa si grea intrucat planta este bogata in tanini si astringenti ce au rolul de a normaliza sangerarea. In plus, in combinatie cu planta numita Traista Ciobanului, este unul dintre cel mai bun remediu natural pentru toate bolile ginecologice.

Ucide bacteriile si virusii
Baile vaginale cu ceai de cretisoara vindeca infectiile si bacteriile vaginale. Puteti inmuia si tampoanele interne in ceai de cretisoara pentru a avea efecte de vindecare mai rapide.
Potrivit unor studii recente, cretisoara actioneaza impotriva bacteriilor de tip Stafilococ care sunt de obicei foarte rezistente la antibiotice.

Japonezii au descoperit ca in cretisoara exista si substanta numita agrimonin care poate preveni cancerul la san. In plus, alti experti sustin ca aceasta planta prezinta si puternice proprietati antivirale, inclusiv impotriva virusului papiloma (HPV).

Alte beneficii ale cretisoarei
Cretisoara poate vindeca si sangerarile, muscaturile de insecte, ameteala si varsaturile, eczemele, dermatita, diareea, guta, reumatismul, hemoroizii si ulcerul.

Daca vreti sa va preparati ceai de cretisoara puneti florile si frunzele ei in apa fierbinte si lasati la infuzat 5-10 minute. Puteti bea pana la doua cani pe zi.
Pentru spalarile vaginale, puneti 30 – 50 g de cretisoara uscata intr-un litru de apa si apoi spalati-va cu aceasta apa.
Daca doriti sa faceti o baie cu cretisoara, puneti 200 grame de cretisoara uscata in trei litri de apa si turnati apoi apa in cada umpluta. Puteti sta in apa intre 10-20 de minute. Este bine sa urmati acest tratament inainte de culcare.
ATENTIE! Persoanele care au probleme cu ficatul, stomacul sau vezica biliara nu ar trebui sa consume ceai de cretisoara.

preluat de pe sanatatea

 


cretisoara menopauzei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005984 (s)