News Flash:

Despre kilograme si varsta: Iata de ce dupa 40 de ani femeia nu trebuie sa fie prea slaba!

17 Iulie 2018
936 Vizualizari | 0 Comentarii
dietaa

Odata cu procesul de imbatranire femeia incepe sa observe diferite schimbari in organismul sau. Cea mai frecventa plangere pe care oa auzim mereu este schimbarea masei corpului. Femeile se plang ca nu isi schimba modul de viata iar kilogramele continua sa se adauge. Dupa asta, strategia femeilor poate fi impartita in doua tipuri, unele considera ca e mai bine sa nu faca nimic si adauga zeci de kilograme in plus. Cealalta parte de femei inepe sa slabeasca cu incapatanare si isi doresc sa scape cat mai repede de masa adunata.

Tendinta de a fi slab ne este impusa de mass-media. In creierul nostru deja este format un stereotip, ca doar omul slab poate fi frumos si sanatos. Insa este o conceptie gresita si afecteaza indeosebi femeile mature.

In continuare vei afla care sunt cauzele acestor schimbari in organism si de ce unele lucruri trebuie considerate a fi norma.

1.Imbatranirea ii va ajunge pe toti

Procesul de imbatranire este o parte a planului naturii ce vizeaza organismul uman. Nu prea avem de ales. Ridurile sunt doar una din schimbarile ce se petrec in organism. Cu varsta imbatranesc si organele interne, incetinesc procesele din organism.

Chiar si femeia, care isi poate permite cele mai scumpe proceduri de intinerire si lieteralmente sa traiasca intr-un borcanas cu crema, nu va putea evita imbatranirea.

O influenta puternica asupra corpului feminin o are schimbarea echilibrului hormonal, si anume scaderea nivelului de progesteron si estrogen. Asta este principala problema intalnita de femeie in timpul menopauzei. Aceste schimbari hormonale afecteaza calitatea somnului, dispozitia, aritmie, bufeurile si alte simptome individuale.

2.O cantitate moderata de grasime in organism este importanta pentru sanatatea femeii

La varsta cand se instaleaza menopauza, ovarele reduc producerea de estrogen. Organismul incearca sa compenseze neajunsul de acest hormon din tesutul de grasime. Aceasta duce la aparitia kilogramelor in plus la femei. Trebuie sa intelegem ca acest fenomen este o norma in aceasta perioada a vietii!
3.Lipsa cantitatii necesare de grasime duce la insuficienta de estrogen in organismul femeii

Daca in organismul femeii nu va fi aceasta rezerva de grasime, acesta nu va primi cantitatea necesara de estrogen in perioada menopauzei. Asta va duce inevitabil la imbatranire mai rapida. Deaceea, trebuie sa fii atenta cu dietele. Este important ca femeia sa duca un mod sanatos de viata si sa nu se chinuie din cauza curelor de slabire.

Insuficienta de estrogen mareste riscul bolilor de inima, tulburari de memorie, oasele devin mai fragile, pielea pierde din elasticitate. Schimbarile care apar odata cu menopauza sunt absolut naturale si nu trebuie sa lupti cu ele.

Invata sa iti iubesti corpul in orice stare si forma. Bucura-te de sine si fii fericita, asta iti va aduce sanatate si implinire.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006435 (s)