News Flash:

Despre alegerea pantofilor de bicicleta

22 Noiembrie 2014
1624 Vizualizari | 0 Comentarii
Putem sa mergem pe bicicleta cu aproape orice tip de incaltaminte, insa toti cei care pedaleaza in mod regulat stiu ca exista o serie de beneficii aparte in a folosi  o pereche de pantofi de bicicleta. In comparatie cu alte tipuri de pantofi sportivi, incaltamintea pentru ciclism este conceputa sa ofere un transfer mai  eficient de energie, in timp ce pedalezi - tocmai de aceea talpa acestora este mai rigida. Pentru o gama completa de incaltaminte de bicicleta intra aici.
Care sunt asadar cateva lucruri de care este bine sa se tina cont inainte de alegerea unor astfel de pantofi? Daca nu ai prea mult timp la dispozitie, poti sa tii, in principal, cont  de urmatoarele diferentieri - cu siguranta te vor ajuta.
Pentru ciclismul de sosea (pe asfalt), vei lua in considerare modelele de pantofi de bicicleta cu o talpa exterioara fina si o rigiditate  foarte compacta, foarte densa. Pentru mountain biking, touring, se va alege o incaltaminte cu o talpa exterioara cu nervuri si o rigiditate accentuata a acesteia.
Compatibilitatea SPD - in functie de pedalele pe care le folosesti (sau urmeaza sa le adaugi bicicletei tale), e important sa tii cont si de acest aspect. Aceasta prindere cu cleme este insa fara indoiala, o chestiune de preferinta si gust.
Materialul exterior joaca un rol important - textil, piele sintetica (facuta sa reziste la intinderi).
Modul de  prindere/inchidere este un criteriu important - aici exista atat variante de pantofi cu sireturi, banda  tip scai (cu cat numarul lor e mai mare, cu atat pot sa ajustezi mai bine prinderea), legaturi. El poate determina asadar nu doar confortul in mers, ci si fixarea ferma.
Pentru ture mai scurte de biciclete si situatii in care se va merge si pe jos, in zone offroad, se recomanda alegerea unor pantofi cu o talpa ce sa permita o aderenta buna pe piatra, pamant, radacini, etc.
Nu in ultimul rand, este bine de stiut ca foarte adesea numarul pantofilor de bicicleta difera cu o masura de numarul pantofilor normali - astfel producatorii recomanda de obicei comandarea unui numar mai mare (de ex, comandati 42 daca purtati 41). Datorita talpii rigide, trebuie sa alegeti de la bun inceput o marime potrivita -  sunt mici sanse ca in timp sa cedeze.
Asadar, tine cont de tipul pedalelor, de stilul tau de mers, distantele parcurse si investeste in ceva ce sa raspunda acestor nevoi, asigurandu-ti de asemenea gradul potrivit de confort si eficienta. Pantofi de bicicleta performanti gasesti la Hypersport, in magazinul online!

hypersport
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007567 (s)