News Flash:

Desi este un condiment 100% romanesc, lumea a uitat de el: Vindeca multe boli si poate inlocui sarea

17 Noiembrie 2017
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
tarhon

Extrem de aromat si versatil, este folosit in bucataria romaneasca cu precadere la prepararea supelor si ciorbelor. Pe langa gustul divin pe care il da mancarurilor, aceasta planta aromatica este un foarte eficient remediu rapid. In plus, prin aroma sa, el poate inlocui cu succes sarea!

Raspandit pe arii largi in emisfera nordica, tarhonul este parte din cele patru ierburi fine ale francezilor, alaturi de patrunjel, asmatui si arpagic. Se gaseste din abundenta si la noi in tara, insa din nefericire bucataria romaneaca nu ii fructifica indeajuns.
Daca gospodinele ce se inspira din bucatara vestica il mai folosesc, putina lume stie ca ceaiul de tarhon este un remediu bun la toate, fiind un tratament naturist exceptional in lupta cu numeroase boli sau infectii.

Trateaza afectiunile digestive
Baut regulat, ceaiul de tarhon este un aliat veritabil al sanatatii sistemului digestiv. Este de un real ajutor in combaterea constipatiei, a balonarii si a dispepsiei si ajuta la reglarea metabolismului, prin stimularea secretiei de sucuri digestive si activarea unor enzime speciale.

Trateaza problemele ginecologice
Prieten al sistemului reproducator feminin, ceaiul de tarhon regleaza ciclul menstrual si ovulatia, luptand astfel impotriva infertilitatii. In plus, infuzia din aceasta planta aromatica reprezinta un calmant natural al simptomelor sindromului premenstrual.

Alunga afectiunile stomatologice
Substantele active gasite in tarhon au un efect calmant rapid asupra durerilor gingivale si dentare si previn aparitia cariilor. Ceaiul preparat din acest condiment poate fi folosit atat ca antiseptic, cat si ca agent anestezic in stomatologie.

Intareste imunitatea organismului
Iarba aromatica medicinala cu puternice proprietati imunostimulatoare, datorita antioxidantilor, a compusilor activi si a continutului ridicat de vitamina C, tarhonul are proprietatea de a intari imunitatea organismului, protejandu-l de infectii, conform dcnews.ro.

Trateaza insomnia
Ceaiul de tarhon are proprietati calmante, ajutand la relaxarea nervilor si la calmarea starii de agitatie. Astfel, combate oboseala si ajuta la inducerea starii de somn.


trateaza insomnia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1428 (s) | 43 queries | Mysql time :0.026197 (s)