News Flash:

DESERTUL ZILEI: Cum sa prepari un TIRAMISU DELICIOS

25 Decembrie 2017
1043 Vizualizari | 0 Comentarii
tiramisu

Ingrediente

 

cacao, sare, piscoturi Savoiardi, 50g cafea, 80g vin Marsala , 100g zahar, 220goua, 500g mascarpone

 

Metoda de preparare

 

1. Separa albusurile de galbenusuri


 

2. Bate galbenusurile cu zaharul


 

3. Bate albusurile cu putina sare


 

4. Amesteca branza mascarpone cu galbenusurile


 

5. Incorporeaza albusurile spuma in crema de mascarpone


 

6. Amesteca vinul Marsala cu cafeaua


 

7. Inmoaie piscoturile in amestecul de vin cu cafea si aranjeaza-le pe un platou


 

8. Alterneaza straturile de crema de Mascarpone cu straturile de piscoturi. Deasupra, mai pune un strat de crema de mascarpone.


 

9. Presara cacao deasupra si pune totul la frigider


 

10. Serveste la o temperatura de 6 - 8 °C



Iata cum recunosti un tiramisu cu adevarat bun:

1. Sa contina Mascarpone de calitate, produs in Italia. De fapt, popularitatea acestui desert a facut ca aceasta branza-crema vedeta in toata lumea.

 

2. Baza sa fie facuta din piscoturi, nu din altceva. Este crucial ca acestia sa nu fie prea uzi, pentru ca se descompun si distrug tiramisu. Piscoturile trebuie sa creeze o armonie cu celelalte ingrediente.

 

3. Sa nu aiba prea mult zahar. In caz contrar, gustul dulce il va acoperi pe cel al cafelei. 

 

4. Timpul este foarte important. Un tiramisu bun trebuie sa stea mai intai la frigider cateva ore pentru un gust perfect.

 

Desi in jurul originii acestui desert delicios s-au creat numeroase legende si inca nu s-a stabilit cu exactitate cine l-a inventat, reteta este respectata in toate regiunile Italiei. Va dam reteta autentica folosita de cei mai buni Chefi ai peninsulei:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

 

cacao, sare, piscoturi Savoiardi, 50g cafea, 80g vin Marsala , 100g zahar, 220goua, 500g mascarpone

 

Metoda de preparare

 

1. Separa albusurile de galbenusuri


 

2. Bate galbenusurile cu zaharul


 

3. Bate albusurile cu putina sare


 

4. Amesteca branza mascarpone cu galbenusurile


 

5. Incorporeaza albusurile spuma in crema de mascarpone


 

6. Amesteca vinul Marsala cu cafeaua


 

7. Inmoaie piscoturile in amestecul de vin cu cafea si aranjeaza-le pe un platou


 

8. Alterneaza straturile de crema de Mascarpone cu straturile de piscoturi. Deasupra, mai pune un strat de crema de mascarpone.


 

9. Presara cacao deasupra si pune totul la frigider


 

10. Serveste la o temperatura de 6 - 8 °C



Iata cum recunosti un tiramisu cu adevarat bun:

1. Sa contina Mascarpone de calitate, produs in Italia. De fapt, popularitatea acestui desert a facut ca aceasta branza-crema vedeta in toata lumea.

 

2. Baza sa fie facuta din piscoturi, nu din altceva. Este crucial ca acestia sa nu fie prea uzi, pentru ca se descompun si distrug tiramisu. Piscoturile trebuie sa creeze o armonie cu celelalte ingrediente.

 

3. Sa nu aiba prea mult zahar. In caz contrar, gustul dulce il va acoperi pe cel al cafelei. 

 

4. Timpul este foarte important. Un tiramisu bun trebuie sa stea mai intai la frigider cateva ore pentru un gust perfect.

 

Desi in jurul originii acestui desert delicios s-au creat numeroase legende si inca nu s-a stabilit cu exactitate cine l-a inventat, reteta este respectata in toate regiunile Italiei. Va dam reteta autentica folosita de cei mai buni Chefi ai peninsulei:

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.


ingrediente 


ingrediente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006113 (s)