News Flash:

Descoperire incredibila in Vama Nadlac

2 August 2016
1299 Vizualizari | 0 Comentarii
Nadlac II Csanadpalota
Un roman care revenea din Germania cu familia a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac II, pentru ca in masina avea si un… cadavru.
Incident halucinant, astazi, la PTF Nadlac II (Autostrada A1). Politistii de frontiera au interzis intrarea in tara a unui microbuz condus de un galatean, care revenea in tara cu familia din Germania. Numai ca in microbuz era transportat si cadavrul unui barbat.
Luat la intrebari de autoritati, soferul a declarat ca decedatul este fratele sau, care a murit in masina pe teritoriul Ungariei, in timp ce se intorceau in tara. In masina se afla si sotia decedatului, care a spus ca acesta suferise de cancer in stadiu avansat si fusesera cu totii la tratament in Germania, de unde au fost trimisi acasa pentru ca pacientul nu mai putea fi ajutat. Barbatul nu a mai ajuns acasa, iar familia nu s-a gandit sa anunte autoritatile statului in care a survenit decesul, asa cum se procedeaza. In astfel de cazuri, autoritatile ar fi trebuit anuntate chiar si prin Serviciul de urgenta 112, pentru ca un medic legist sa constate decesul.
”Politistii de frontiera au sesizat autoritatile ungare, care se ocupa de intocmirea formalitatilor necesare repatrierii cadavrului”, a precizat Laura Bondar, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera.
In vama a fost chemat un medic legist din Ungaria, pentru a constata decesul, insa pana cand a ajuns acesta, au trecut aproximativ patru ore, timp in care romanii au stat cu cadavrul in masina, in conditiile in care afara erau 30 de grade Celsius.
In cele din urma, familia a ajuns la Consulatul Romaniei de la Szeged, unde a cerut ajutor pentru intocmirea formalitatilor, avand in vedere ca trebuie sa obtina pasaport mortuar, un document de imbalsamare si un certificat de deces. In cazul in care transportul se face cu masina personala, fratele decedatului va mai avea nevoie de o autorizatie speciala.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005098 (s)