News Flash:

DESCOPERIRE arheologica fabuloasa la Silvasu de Sus

27 Iunie 2015
1471 Vizualizari | 0 Comentarii
DESCOPERIRE arheologica fabuloasa la Silvasu de Sus
Un tumul eneolitic in care s-au pastrat, dupa 5.000 de ani, urme ale banchetului funerar este cea mai spectaculoasa descoperire a arheologilor din Timisoara si Hunedoara, care lucreaza in aceste zile la Silvasu de Sus.
Din data de 1 iunie 2015, un colectiv de arheologi de la Muzeul Banatului si Muzeul de Istorie din Hunedoara, condus de cercetatorul stiintific dr. Dragos Diaconescu, efectueaza cercetari in necropola tumulara de la Silvasu de Sus (judetul Hunedoara).
”Pana in prezent au fost dezvelite depunerile funerare aflate la baza unui tumul care se dateaza la inceputul mileniului al III in. Chr., la sfarsitul eneoliticului si inceputurile epocii bronzului. Alaturi de mormantul din centrul tumulului au fost surprinse resturile banchetului funerar ce constau din resturi de vase folosite la libatii, precum si oase ale ofrandelor aduse defunctului. Din punct de vedere cultural, descoperirea apartine fazei finale a culturii Cotofeni”, dezvaluie arheologii, scrie tion.ro.
La cercetari participa studenti si masteranzi de la universitatile din Iasi si Cluj. Campania arheologica de la Silvasu de Sus va fi finalizata la inceputul lunii iulie.

hunedoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006113 (s)