News Flash:

Descinderi la Timisoara! Sunt vizati studenti traficanti de droguri de la Medicina si Drept

16 Mai 2018
1172 Vizualizari | 0 Comentarii
retinuti droguri 4 700x336

DIICOT face, miercuri, 238 de perchezitii la grupari de criminalitate organizata, in cadrul mai multor dosare. 227 de persoane sunt vizate in cadrul actiunii. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca printre cei vizati de perchezitii sunt si membri ai clanului Ghenosu.
"In cadrul operatiunii ZIUA Z ,sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul directiei au declansat o ampla actiune de combatere a fenomenului infractional organizat, care se deruleaza concomitent pe teritoriul a 28 de judete si a municipiului Bucuresti (Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timisoara, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud) fiind efectuate un numar de 238 de perchezitii domiciliare, ce vizeaza nu mai putin de 227 de suspecti", potrivit DIICOT.

Potrivit sursei citate, actiunile sunt rezultatul investigatiilor derulate in 20 de dosare instrumentate de catre 14 structuri teritoriale ale DIICOT si Structura Centrala, ce vizeaza "destructurarea mai multor grupari infractionale implicate in majoritatea formelor de criminalitate organizata ce intra in competenta directiei, respectiv trafic de droguri de risc si de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatica, evaziune fiscala, contrabanda precum si infractiuni cu violenta, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativa de omor".

Printre cei vizati de perchezitii sunt membri al Clanului Ghenosu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Perchezitiile din Timisoara si Resita vizeaza studenti traficanti de droguri de la Medicina si Drept

Aproximativ 50 de perchezitii au fost efectuate, miercuri dimineata, in Timisoara si Resita la locuintele unor traficanti de droguri care aprovizionau studenti, peste 40 de persoane urmand a fi audiate. Cei care sunt vizati sunt studenti la Medicina si Drept.

Procurorii DIICOT Timisoara au efectuat, miercuri dimineata, impreuna cu ofiteri din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate, Serviciul pentru Actiuni Speciale Timis si jandarmi, aproximativ 50 de perchezitii in locatii din Resita si din Timisoara, in special in Complexul Studentesc.

Descinderile au fost realizate cu scopul destructurarii unei grupari specializate in trafic de risc si mare risc, care aproviziona in special studenti din Timisoara.

Anchetatorii au descoperit ca studenti din cele doua orase erau aprovizionati cu droguri, in special canabis si amfetamine, de alti colegi de-ai lor. Majoritatea traficantilor de droguri sunt studenti din Targu Jiu, inscrisi la facultatile de Drept sau Medicina din Timisoara. Opt studenti se ocupau cu aprovizionarea traficantilor cu droguri, o parte fiind achizitionate de pe Internet, care mai apoi erau vandute de distribuitori consumatori.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006865 (s)