News Flash:

Deschidere temporara a Punctului de Trecere a Frontierei Triplex Confinium de la Beba Veche

29 Mai 2016
1213 Vizualizari | 0 Comentarii
beba veche
Punctul de Trecere a Frontierei Triplex Confinium de la Beba Veche va fi deschis temporar in perioada 28-29 mai, intre orele 10.00 - 18.00, la solicitarea autoritatilor publice locale romane, maghiare si sarbe si cu aprobarea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane, cu prilejul Zilelor Euroregiunii Dunare - Cris - Mures - Tisa. 
Localitatile de dincolo de frontiera care vor fi deschise in aceasta perioada sunt Rabe (Serbia) si Kubekhaza (Ungaria). 
"Conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara a intreprins toate masurile necesare pentru ca traficul la frontiera sa se desfasoare in conditii optime. Cetatenii romani sunt informati ca trecerea frontierei romane spre Serbia, respectiv Ungaria, se poate face numai in baza unui document de calatorie valabil, respectiv carte de identitate sau pasaport', a informat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Timisoara, Petre-Ionut Nicola, intr-un comunicat de presa remis, vineri, AGERPRES. 
Politistii de frontiera vor permite iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in situatia in care minorul calatoreste in strainatate insotit de ambii parinti, iar daca este doar cu unul dintre ei, parintele insotitor trebuie sa prezinta o procura notariala a celuilalt parinte. Nu este necesara declaratia celuilalt parinte, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau a decesului celuilalt parinte. 
Daca minorul este insotit de o alta persoana fizica majora, i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal. 
Insotitorii minorilor, altii decat parintii, vor trebui sa prezinte la iesirea din tara si cazierul judiciar. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010559 (s)