News Flash:

Deputatul Cristian Rizea, sub control judiciar pe cautiune

10 Martie 2016
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
cristian rizea2
Procurorii DNA au dispus joi luarea masurii controlului judiciar pe cautiune, in valoare de 1,5 milioane lei, fata de deputatul Cristian Rizea in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.
DNA informeaza intr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, ca procurorii au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar pe cautiune, pentru o perioada de 60 de zile, de la data de 10 martie, fata de Cristian Rizea.
Rizea este acuzat de trafic de influenta, spalarea banilor, in forma continuata (doua acte materiale) si influentarea declaratiilor (doua fapte), mai precizeaza DNA.
"Inculpatul va depune, in termen de 7 zile de la data emiterii prezentei ordonante, o cautiune in valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnata pe numele inculpatului, la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie. Masura a fost dispusa in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, impiedicarii sustragerii inculpatului de la urmarirea penala si prevenirii savarsirii altor infractiuni, in conditiile in care Parlamentul Romaniei — Camera Deputatilor a respins cererea de incuviintare a arestarii preventive a inculpatului Rizea Cristian", se arata in comunicatul citat.
Potrivit DNA, pe timpul cat se afla sub control judiciar, Rizea trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat; sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat; sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare; sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.
De asemenea, inculpatului i se atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.
AGERPRES

procurorii dna cristian rizea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005686 (s)