News Flash:

Deputat de Timis, trimis in judecata pentru conflict de interese

20 Martie 2014
690 Vizualizari | 0 Comentarii
Niculae Mircovici
Niculae Mircovici, deputat de Timiş al Uniunii Bulgare din Banat Romania (UBBR) a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, care îl acuză de conflict de interese, pentru că şi-ar fi angajat soţia la biroul său parlamentar. Agenţia Naţională de Integrotate (ANI), cea care l-a găsit pe Mircovici în conflict de interese, susţine că în perioada 5 ianuarie 2009 – 15 iunie 2010, deputatul Niculae Mircovici a angajat-o pe soţia sa pe funcţia de referent al biroului parlamentar pe care îl deţine în Timiş. In această calitate, soţia sa a realizat un venit net de 20.387 de lei.
“Dacă nu e un comandament politic nu o să am nici o problemă”
Conform ANI, prin această decizie Niculae Mircovici a adus un folos material pentru o rudă a sa, ceea ce îl face vinovat de încălcarea prevederilor privind conflictul de interese, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a mai ocupa o funcţie publică. Mircovici povesteşte cum s-a ajuns la această decizie a ANI. Mircovici atacă decizia ANI în 26 martie.
“Mie mi se pare că este un abuz. Asta e o problemă a justiţiei. Este un abuz pentru că mi-am dat vizul de încadrare a soţiei în 2008. Cand s-a discutat Legea, în 2010, am cerut secretarului să-i desfacă comtractul. Legea a intrat în vigoare după ce nu a mai fost angajată soţia mea. In perioada 2008-2010 a existat un interes al camerelor de a angaja membri de familie ai deputaţilor în mod deosebit din anumite partide, printre care şi minorităţile. Ca să existe o chingă şi să poţi fi un pic ţinut într-o situaţie în care eventual te-ai putea opune. Eu am încredere în justiţie. Dacă nu e un comandament politic nu o să am nici o problemă”, spune Mircovici. Ziuadevest.ro

niculae mircovici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0759 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016629 (s)