News Flash:

Deosebiri intre piperul alb si cel negru

28 Septembrie 2017
939 Vizualizari | 0 Comentarii
piper
Atat piperul alb, cat si cel negru, sunt ingrediente comune în fiecare bucatarie. Daca esti de parere ca se diferentiaza doar prin culoare, te înseli. În general utilizam mai mult piperul negru, dar daca l-am folosi si pe cel alb mai des care ar fi diferenta? Iata cele mai importante aspecte care desebesc aceste doua condimente!

1. Diferente de procesare. Atat piperul alb, cat si cel negru, sunt fructe ale plantei Piper Nigrum, care se gaseste în Africa de Sud. Aceste doua tipuri de piper difera prin modul în care au fost procesate. Boabele de negre sunt culese atunci cand sunt aproape coapte si se usuca la soare. Acest proces formeaza stratul negru de la exterior. Pe de cealalta parte, boabele albe sunt lasate sa se coaca pe planta, iar apoi sunt asezate în pungi cu apa pentru cateva zile, în scopul de a se forma un strat exterior moale. Abia apoi sunt expuse la soare, pentru a se usca.

2. Diferente de aroma. Piperul negru si cel alb se înrudesc în anumite privinte, dar diferenta de aroma îndeparteaza aceste doua condimente cu adevarat. Piperul negru este mult mai puternic decat cel alb, care este foarte subtil.


3. Continutul de uleiuri esentiale. Este dovedit ca piperul negru este mult bogat în uleiuri esentiale (aproximativ 3% din compozitie), fata de piperul alb.


4. Întrebuintarile medicinale. Piperul alb este folosit în terapii ayurvedice antice si se utilizeaza în tratamentul artritei, a malariei, constipatiei si a durerilor articulare. De asemenea, este benefic în tratarea intoxicatiilor alimentare, a gretii si a holerei. Este utilizat pe o scara mult mai larga decat piperul negru.


5. Alergii. S-a demonstrat ca persoanele alergice la piper ca un întreg, reactioneaza mai rau la piperul negru. Acest lucru se datoreaza în primul rand faptului ca piperul alb reprezinta semintele plantei, în timp ce piperul negru este fructul întreg. Boabele negre sunt mai intense si provoaca alergii mai puternice.


piperul alb negru bucatarie culoare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005688 (s)