News Flash:

DEMISIE surprinzatoare dupa alegerile de duminica

12 Decembrie 2016
1781 Vizualizari | 0 Comentarii
alina gorghiu2
Rezultatul slab obtinut de PNL in alegeri va duce la o noua schimbare a conducerii partidului, la nici doi ani dupa ce Alina Gorghiu a devenit presedinte.

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, isi va anunta oficial demisia luni dimineata, ca urmare a rezultatului slab obtinut de liberali la alegerile parlamentare, afirma surse din partid. Potrivit exit-poll-urilor, PNL are sub 22% din voturi atat la Camera cat si la Senat.

Intre timp, liberalii fac o numaratoare paralela a voturilor, iar vestile nu sunt deloc bune, rezultatele fiind, se pare, mai slabe decat cele din sondajele la iesirea de la urne. Liderii PNL spun ca mobilizarea a fost slaba in Ardeal, dar si ca primarii din mediul rural "s-au vazut cu sacii in caruta" si nu s-au mai implicat. Insa presedintele partidului nu a vorbit oficial despre aceste lucruri si abia luni va veni cu o declaratie oficial despre rezultatele acestui scrutin.

Tot neoficial, exista voci in PNL care cer demisii - si nu doar cea a Alinei Gorghiu, ci a intregii conducerii. Maine, cel mai probabil, Gorghiu isi va depune demisia, dat fiind ca s-a angajat ca daca nu va face un scor de cel putin 30% isi va da demisia.

La aflarea rezultatului alegerilor, Gorghiu a declarat: "Eu as vrea sa discutam la momentul la care vor fi finalizate rezultatele despre ce putem face mai departe. In acest moment nu vreau sa discut despre rezultate partiale mai mult decat am facut-o deja si cred ca puteti sa intelegeti ca rezultatele se discuta atunci cand se trage linie si vezi ultimul proces verbal inregistrat pentru ca asa este firesc. Eu cred ca scorul va fi unul bun pentru PNL".

Liderul liberalilor a sustinut ca alegerile se pierd atunci cand "tragi linie". "In acest moment este in plin proces de numarare si PNL si ceilalti competitori electorali. In momentul in care aceste alegeri vor fi transate inseamna ca am avut ultima data din ultimul catun, din ultima sectie de vot din Romania sau din diaspora, atunci voi veni in fata dvs si va voi da absolut toate declaratiile despre posibilitatea de a face sau nu o majoritate, despre ce se intampla cu PNL, care este strategia pe care o vom adopta, dar sigur vor fi multe evenimente politice in viitorul apropiat - sedinte de birouri politice, discutii cu candidatul de prim-ministru, cu cei care vor intra in Parlament, isi va intra presedintele in rolul constitutional care probabil va face intr-un interval de timp scurt dupa rezultatul oficial al alegerilor consultari cu partidele politice, asa cum spune Constitutia. Sunt multe etape care din punct de vedere constitutional o sa le ardem in viitorul apropiat", a aratat liderul PNL. 

alina gorghiu exit poll liberalii liderii pnl ardeal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004885 (s)