News Flash:

Delegatia Comisiei de la Venetia a avut discutii la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie

12 Iunie 2018
914 Vizualizari | 0 Comentarii
Judecator la Curtea de Apel Bucuresti

Delegatia Comisiei de la Venetia a avut, marti dimineata, discutii la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), iar apoi a plecat spre sediul DNA.
Marti, la ora 12.00, presedintele Klaus Iohannis se intalneste cu delegatia Comisiei de la Venetia, pe tema modificarilor la legile justitiei, iar de la ora 15.00, delegatia se va intalni cu membrii Comisiei speciale care a modificat legile justitiei, condusa de catre Florin Iordache.

Luni, delegatia Comisiei de la Venetia a avut intalniri cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, cu reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si cu procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar. Temele abordate au fost in principal modificarile aduse legilor justitiei, insa, potrivit ministerului Justitiei, s-a discutat si despre modificarile aduse codurilor dupa transpunerea in legislatie a directivei europene privind prezumtia de nevinovatie si modificarile pentru punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale.

Totodata, intr-o informare a Parchetului General se arata ca discutiile dintre delegatia Comisiei de la Venetia si procuroul general au vizat si subiecte privind independenta procurorilor si statutul magistratilor.
Delegatia Comisiei de la Venetia, care s-a intalnit luni cu ministrul Justitiei, este compusa din directorul Thomas Markert, Secretar al Comisiei de la Venetia, Hanna Suchocka, presedinte de onoare al Comisiei de la Venetia, Artemiza Chisca - seful Diviziei Institutii Democratice a Comisiei de la Venetia, Kaarlo Tuori, membru al Comisiei de la Venetia (Finlanda), Nicolae Esanu, membru supleant al Comisiei de la Venetia (Republica Moldova), Jean-Claude Scholsem, membru supleant al Comisiei de la Venetia (Belgia).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005863 (s)