News Flash:

DECLARATII SOCANTE ale denuntatorului lui Ioan Oltean, preotul din Chitila: Sefii din ANRP se imbatau si vorbeau despre miliardele de euro care au disparut

11 Decembrie 2015
600 Vizualizari | 0 Comentarii
ioan oltean5
Preotul din Chitila care l-ar fi denuntat pe Ioan Oltean le-a povestit procurorilor DNA ca a participat la diverse petreceri ale celor din conducerea ANRP, unde acestia se imbatau si vorbeau de miliardele de euro care au disparut in anii 2009 - 2011, reiese din referatul procurorilor, citat de Mediafax. Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, la aceasta ora, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a deputatului PNL Ioan Oltean in dosarul ANRP.

"Contextul remiterii de catre Rotaru Mihai numitului Oltean Ioan a sumei de 600.000 euro a fost urmatorul, asa cum a rezultat din declaratiile martorului (...) care sunt extrem de detaliate, deoarece a fost o persoana aflata o perioada indelungata in proximitatea cesionarului Rotaru Mihai, a altor membrii ai ANRP cu functii de conducere si care erau prezente constante la parohia acestuia din Chitila jud. Ilfova participat la diverse petreceri ale celor din conducerea ANRPunde imbatau si vorbeau de miliardele de euro care au disparut in anii 2009 - 2011, se arata in referatul procurorilor DNA cu propunerea de arestare a lui Ioan Oltean.

Procurorii ar fi aflat de mita primita de Oltean de la Rotaru prin denuntul luiAdrian Alexandrescu, fostul paroh de la Biserica Sfantul Ioan Botezatorul dinChitila, unde primii doi s-ar fi intalnit pentru remiterea banilor. Alexandrescu a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare, pentru fapte de coruptie legate tot de despagubiri de la ANRP, in aprilie 2014 si eliberat conditionat in iunie anul acesta.

In referatul procurorilor se mai arata ca, din declaratiile martorului mentionat anterior, rezulta inclusiv faptul ca intre Mihai Rotaru si unul dintre vicepresedintii ANRP existau chiar discutii contradictorii si reprosuri privind de faptul ca membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor acordau prioritate dosarelor unor cesionari privilegiati de la ANRP mai mult decat acordau prioritate dosarelor sale cesionate.

"Acelasi martor a relatat faptul ca a participat la diverse petreceri ale celor din conducerea ANRP unde se imbatau si vorbeau de miliardele de euro care au disparut in anii 2009 - 2011, la randul sau martorul fiind implicat in infractiuni de coruptie legate de rezolvarea unor dosare la ANRP", arata aprocurorii in referat.

Potrivit documentului, "in dovedirea intalnirilor diverselor persoane la sediul parohiei sale martorul a pus la dispozitia autoritatii judiciare un suport optic ale carei date urmeaza a fi exploatate".

Martorul citat le-a spus procurorilor ca "in preajma Pastelui 2010 in curtea bisericii din Chitila, Oltean Ioan a primit un sac mare de bani de la soferul lui Rotaru Mihai - 600.000 euro".

"Acestei depozitii se adauga declaratia martorului (...) din care rezulta ca Rotaru Mihai era un obisnuit al asezamantului social din Chitila, iar concluzia ca banii au fost dati si primiti in acel asezamant se impune in mod rezonabil, in considerarea faptului ca acest loc devenise spatiul in care cei implicati in afaceri ilegale cu dosare ANRP se simteau in siguranta si considerau ca riscul descoperirii lor era mai mic, asezamantul social fiind considerat ", se mai spune in referat.

Acelasi martor povesteste ca Remus Baciu, fost membru in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, a scos odata un aparat sa verifice daca biroul preotului din cantina sociala contine cumva microfoane pentru interceptari.

"Sub acest aspect este relevant inclusiv faptul ca, uneori verificau cu aparate sa se asigure ca nu sunt aparate de interceptare: odata Remus Baciu a scos un aparat sa verifice daca biroul preotului din cantina sociala contine cumva microfoane pentru interceptari ￯din toate aceste lucruri martorul intelegand ca demnitari ai ANRP rezolvau dosarele oamenilor de afaceri care cumparau drepturi litigioase de la persoane indreptatite satule sa astepte in zadar rezolvarea", se arata in referat.

Ioan Oltean a sustinut ca denuntul preotului din Chitila este mincinos si ca el nu a fost niciodata la biserica respectiva.

"Sunt acuzat (...) ca fiind autorul a doua infractiuni: trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu, acuzatia ce mi se aduce fiind formulata in exclusivitate in temeiul a doua declaratii ale unui preot aflat in executarea unei pedepse, prima din aprilie 2014, a doua din noiembrie 2015, declaratii care se contrazic flagrant intre ele si care nu sunt confirmate de nicio alta proba. Daca o acuzatie impotriva oricarei persoane poate fi sustinuta pe declaratiile unui denuntator aflat in stare de detinere si care isi cumpara probabil libertatea sau o parte a libertatii prin acele denunturi josnice, atunci oricine poate deveni victima unui astfel de acuzator", a spus Oltean intr-un comunicat.

Omul de afaceri Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, este acuzat de procurorii DNA ca i-a dat mita 600.000 de euro deputatului PNL Ioan Oltean pentru a interveni la ANRP in favoarea sa. Rotaru a obtinut de la ANRP o despagubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP au facut parte, la momentul respectiv, Crinuta Dumitrean, care era presedintele institutiei, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lacramioara Alexandru, Marko Attila si Catalin Teodorescu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie cer, joi, ICCJ arestarea preventiva a deputatului Ioan Oltean, in dosarul in care este urmarit pentru fapte de coruptie privind despagubirea lui Mihai Rotaru.

Deputatii au aprobat, miercuri, solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PNL Ioan Oltean.

rotaru mihai oltean ioan anrp imbatau procurorii adrian alexandrescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0994 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033933 (s)