News Flash:

Decizie surprinzatoare luata de Donald Trump la Casa Alba

28 Noiembrie 2016
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
Donald Trump
Cabinetul presedintelui Donald Trump, care se va instala la Casa Alba in luna ianuarie, ar putea fi cel mai bogat din istoria Statelor Unite, avand in vedere ca presedintele-ales a numit pana acum sau urmeaza sa numeasca in functii-cheie oameni ale caror averi, insumate si cu a sa, ajung la 35 de miliarde de dolari.

El insusi avand o avere de peste 10 miliarde de dolari, presedintele ales s-a inconjurat de oameni care fac parte din acelasi cerc select. Un astfel de personaj este Betsy DeVos, numita de Trump ministru al Educatiei, cu o avere a familiei de 5,1 miliarde de dolari. Urmeaza investitorul Wilbur Ross (2,9 miliarde de dolari), cel supranumit "regele falimentului", numit saptamana aceasta secretar al Comertului.

Alaturi de Trump se afla deja Steve Bannon, din postura de consilier, care a castigat milioane de dolari dupa ce a investit in serialul "Seinfeld". In plus, acesta a fost, o vreme, bancher Goldman Sachs.

Mai mult, conform Politico, din echipa sa ar urma sa faca parte Harold Hamm, care a facut o avere de 15,3 miliarde de dolari din petrol, dar si Mitt Romney. In urma cu cateva zile, vicepresedintele american ales Mike Pence a confirmat ca Romney e pe "lista scurta". Romney, care a candidat fara succes impotriva lui Obama in 2012 si care l-a criticat pe Trump, are o avere de cel putin 250 de milioane de dolari.

Din administratia Trump ar urma sa faca parte si Steve Mnuchin, cu o avere de cel putin 46 de milioane de dolari, si celebrul avocat Rudy Giuliani, despre care se crede ca ar avea, la randul sau, zeci de milioane de dolari.

In aceeasi echipa se zvoneste ca va veni si Todd Ricketts, miliardar la randul sau, unul dintre proprietarii echipei de baseball Chicago Cubs.

Lista continua cu neurochirurgul Ben Carson (cu o avere de 26 de milioane de dolari), care si el ar urma sa completeze echipa.

Laolalta, cabinetul lui Trump ar putea ajunge sa valoreze 35 de miliarde de dolari, ceva fara precedent in istoria Americii. 

avere betsy devos trump wilbur ross steve bannon harold hamm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006659 (s)