News Flash:

DECIZIE INCREDIBILA! Bebelusul a fost vinovat? Niciun medic al Maternitatii "Elena Doamna" din Iasi nu va fi sanctionat in cazul bebelusului mort - comisie

5 Decembrie 2014
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
Niciun medic al spitalului nu va fi sanctionat pentru malpraxis in cazul bebelusului nascut mort, in noaptea de 8 spre 9 septembrie, la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi, a stabilit Comisia de profil din cadrul Directiei de Sanatate Publica Iasi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Reprezentantii acestei comisii s-au intrunit dupa plangerea depusa la Directia de Sanatate Publica Iasi de catre parintii copilului nou-nascut si au deliberat pana vineri, cand au decis ca nu se impune sanctionarea niciunui cadru medical de la maternitatea ieseana "Elena Doamna", transmite corespondentul MEDIAFAX.
"In conformitate cu raportul de expertiza intocmit de catre expertul medical desemnat, domnul acad. prof. univ. dr. Florin Stamatian, medic primar obstetrica-ginecologie, medic expert nominalizat prin ordinul Ministerului Sanatatii si in urma analizarii intregului material probator administrat in cauza de catre Comisia de monitorizare si competenta profesionala a cazurilor de malpraxis, se constata inexistenta unei situatii de malpraxis pentru personalul medical sau a furnizorilor de servicii medicale, implicati in acordare de asistenta medicala pentru pacienta Ciobanu Ioana", arata reprezentantii DSP intr-un comunicat remis presei.
Tatal copilului sustine ca a inaintat o actiune in instanta impotriva doctoritei care a monitorizat sarcina sotiei sale si ca nu se astepta la o decizie in cazul comisiei de malpraxis.
"Ma asteptam la un raspuns din partea lor, cu adevar, in sensul ca Ministerul Sanatatii spune ca sunt nereguli, dansii, care sunt in subordinea ministerului, spun ca nu sunt neregului. Nu este caz de malpraxis atata timp cat medicii nu erau in spital. Dar ei nu trebuiau sa fie? Noi nu ne-am dus la hotel in acea seara, cum spuneau unii, noi ne-am dus la spital. Mai departe o sa mergem in instanta, o sa cerem o contra expertiza sa vedem ce mai spun si altii“, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX Constantin Ciobanu, tatal copilului.
Cadrele medicale care au fost de garda in noaptea respectiva au fost sanctionate dupa ancheta interna a spitalului cu diminuarea salariala cu 10% timp de trei luni, in timp ce managerul spitalului, dr. Emil Anton, si directorul medical dr. Razvan Socolov au fost demisi din functie.
Dr. Razvan Socolov a contestat aceasta decizie in instanta.
Ca director medical a fost numit dr. Florentin Dumitrache, care va asigura interimatul pana la organizarea unui concurs, dar nu mai mult de sase luni, in timp ce de peste doua luni Maternitatea nu are inca ocupat postul de manager.
Bebelusul a fost declarat mort la nastere in noaptea de 8 spre 9 septembrie, iar tatal acestuia declara ca inainte cu cateva ore ca sotia sa sa nasca in spital nu se afla niciun medic si ca a sunat chiar la 112 pentru a cere ajutor.
De asemenea, barbatul mai spunea ca in noaptea dinaintea decesului copilului sotia sa a fost supravegheata doar de catre o infirmiera, care s-a purtat urat cu el atunci cand i-a cerut ajutorul, si ca medicii ar fi ajuns la spital dupa ora 03.00 noaptea, dupa ce timp de cateva ore femeia a fost lasata singura.
Pe de alta parte, conducerea Maternitatii ”Elena Doamna” sustinea ca sotia barbatului ar fi fost consultata de catre medici de patru ori in noaptea respectiva, iar ”monitorizarea a aratat evolutie buna a mamei si a fatului si nedeclansarea nasterii".
In urma necropsiei, legistii au stabilit ca bebelusul murise cu peste 24 de ore inainte de nastere, in uterul mamei, desi medicii sustineau ca femeia fusese monitorizata permanent, iar copilul avea o evolutie buna. Mediafax.ro

niciun medic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006103 (s)