News Flash:

Decizie importanta luata de Primaria Oradea

28 Iunie 2016
1058 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria oradea
Primaria Oradea prelungeste zona pietonala a strazii Republicii cu 270 de metri pana la Magazinul Crisul, in cadrul lucrarilor de reabilitare a zonei din centrul istoric al municipiului. 
Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat luni, in conferinta de presa, ca lucrarile de amenajare la piateta din fata Magazinului Crisul se afla spre finalizare, fiind realizata deja infrastructura, urmand ca pavarea sa fie realizata in cateva zile. Administratia locala propune si amenajarea trotuarului de pe strada Republicii, pe portiunea dintre zona pietonala existenta si piateta Magazinului Crisul, pe o lungime de 270 de metri. 
Pentru a se asigura o continuitate intre cele doua zone pietonale si imbunatatirea aspectului zonei, spatiul pietonal va fi largit, urmand sa fie pavat cu porfir si granit auriu, in mod asemanator cu Piata Unirii, recent reabilitata. Vor fi amenajate si trotuarele la intersectiile cu strazile adiacente, respectiv Brasovului si Dunarea. 
Primaria Oradea vrea sa reamenajeze tronsonul amintit deoarece in aceasta zona se produce aglomeratie la orele de varf, iar vara, cand se deschid si terasele, latimea trotuarului se dovedeste insuficienta. 
Primarul Ilie Bolojan a mentionat ca in cadrul lucrarilor s-a propus si realizarea canalizarii pluviale, respectiv rigole din piatra naturala de-a lungul carosabilului, precum si iluminatul public prin stalpi ornamentali personalizati. 
In cazul in care consilierii locali vor aproba miercuri proiectul municipalitatii, lucrarile vor dura aproximativ 3 luni, valoarea investitiei fiind de aproape 700.000 de euro. 

Primaria Oradea are in proiect amenajarea centrului istoric ca zona pietonala pe un traseu ce incepe la Magazinul Crisul si cuprinde strada Republicii (pietonala), Piata Ferdinand (in proiect), Piata Unirii (realizata recent), strada Vasile Alecsandri (in cursul anului 2017), Parcul 1 Decembrie, un pasaj subteran in Centrul civic si Cetatea Oradea. AGERPRES

primaria oradea magazinul crisul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006667 (s)