News Flash:

DECIZIE DE ULTIMA ORA luata de UDMR! Nimeni nu se astepta la acest gest

7 Februarie 2017
2062 Vizualizari | 0 Comentarii
kelemen hunor
UDMR face pasul la ofsaid in ceea ce priveste motiune de cenzura. Presedintele UDMRKelemen Hunor, a declarat pentru agerpres ca va propune parlamentarilor Uniunii sa ia parte la dezbaterea motiunii de cenzura a PNL si USR impotriva Guvernului Grindeanu, dar sa nu participe la vot, decizia in acest sens urmand sa fie luata in cursul zilei de marti.

'Maine (n.r. - marti) vom lua o decizie, dar pot sa spun parerea mea personala. In acest moment, sa votezi impotriva motiunii de cenzura e foarte dificil, dar la fel de dificil este sa votezi pentru motiune de cenzura. Propunerea mea va fi sa participam la dezbatere si sa nu participam la vot. Dar grupurile (n.r. - parlamentare) vor decide maine dimineata, la sedinta noastra comuna, fiindca asa e regulamentul nostru intern. Dar eu cu aceasta recomandare voi merge in fata grupurilor noastre', a declarat Kelemen Hunor.

El a spus ca, in acest moment, nu exista posibilitatea de a da jos Guvernul, intrucat coalitia de guvernare dispune de 54% si, pe de alta parte, considera ca cei care au initiat motiunea de cenzura au facut-o pentru a initia o dezbatere si nu pentru a prelua puterea.

'Ok, pica Guvernul: cine va fi premierul propus, ce majoritate va fi, cu ce program de guvernare? Si aceste lucruri trebuie spuse, daca, intr-adevar esti convins ca ai puterea si daca ai si scopul precis de a da jos Guvernul. Daca faci doar o dezbatere si motiunea de cenzura este doar un instrument constitutional de a controla Guvernul si de a mai face o dezbatere, atunci, bineinteles, lucrurile sunt mult mai simple. Si eu cred ca, in acest moment, cei care au semnat si cei care au initiat motiunea de cenzura doar la aceste aspecte s-au gandit si nu s-au gandit si nu se pregatesc la schimbarea Guvernului', a precizat liderul UDMR.

Kelemen Hunor considera ca motiunea de cenzura este 'oricand binevenita', fiindca este un instrument prin care Parlamentul isi exercita unul dintre rolurile fundamentale, 'acela de a controla Guvernul'.

'Eu cred ca indiferent de decizia luata de Guvern ieri, in privinta codurilor, o motiune de cenzura oricand este binevenita, fiindca vom avea sansa de a discuta despre statul de drept, despre separarea puterilor in stat, despre tot ce inseamna aceste aspecte in Romania anului 2017', a mai spus Kelemen.

udmr presedintele kelemen hunor guvernului grindeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005006 (s)