News Flash:

Decizie de ultima ora luata de Putin

16 Noiembrie 2016
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
Putin2 1
Rusia isi retrage semnatura din Statutul de la Roma al Curtii Penale Internationale (CPI), relateaza miercuri AFP si DPA.


Presedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care cere Ministerului de Externe de la Moscova sa informeze Organizatia Natiunilor Unite in legatura cu decizia sa.
La inceputul saptamanii, CPI a dat publicitatii o declaratie in care se afirma ca Rusia si Ucraina se afla intr-un conflict armat si in care Crimeea era considerata teritoriu ocupat, transmite agerpres.

DECIZIA presedintelui rus vine dupa ce diplomatia americana a condamnat marti loviturile "de neiertat" desfasurate de Rusia si regimul sirian asupra cartierelor detinute de rebeli la Alep, denuntand o atingere adusa dreptului international, potrivit AFP. "Condamnam cu fermitate reluarea raidurilor aeriene in Siria de catre rusi, precum si ultimele atacuri ale regimului sirian impotriva spitalelor. Consideram ca este o incalcare a dreptului international", a declarat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Elizabeth Trudeau.


In acelasi timp, ea si-a exprimat satisfactia pentru continuarea la Geneva, in ultimele saptamani, a negocierilor multilaterale la care participa rusii si americani privind un ipotetic acord de incetare a focului, conform Agerpres.

rusia vladimir putin decizia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2660 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008110 (s)