News Flash:

Decizie de ULTIMA ORA din partea Guvernului

2 Decembrie 2016
1516 Vizualizari | 0 Comentarii
buget
Intentia actualului guvern de a numara salariatii din sectorul public si a crea o baza de date completa cu veniturile salariale ale acestora intampina o puternica rezistenta, in pofida incercarilor, cel putin declarative, ale reprezentantilor Ministerului Muncii de a face un „inventar“ al tuturor angajatilor la stat din Romania.


Guvernul a hotarat ca toti bugetarii sa fie „numarati“ la fel ca angajatii din privat, prin intermediul unei aplicatii a Inspectiei Muncii, insa unii bugetari – cum sunt angajatii Ministerului Apararii sau cei din serviciile speciale – sunt exceptati, partial, de la regula.


„In Revisal vor intra toti angajatii din sectorul public (cu tot cu medici, profesori si magistrati), fara intreprinderi de stat insa. MApN si SRI au obligatia de a raporta anonimizat, dar pastreaza registrele la ei“, a spus Dragos Pislaru, ministrul muncii, intr-un raspuns transmis prin SMS-uri unor intrebari ale ZF de clarificare privind categoriile de angajati de la stat care vor intra in evidenta Revisal.

La inceputul acestei saptamani s-a publicat in Monitorul Oficial o hotarare de guvern (HG 877/2016) pentru modificarea legii de infiintare a Revisalului, un soft folosit de inspectorii de munca din 2011 incoace pentru a tine evidenta contractelor de munca din mediul privat. Noua hotarare de guvern prevede includerea in acest registru si a angajatilor de la stat, pentru care in prezent nu se faceau astfel de raportari.


Scopul Revisal a fost acela de a inlocui cartile de munca traditionale cu un „dosar“ electronic al fiecarui angajat, al carui traseu profesional poate fi vazut prin interogarea acestei baze de date. Inspectorii de munca folosesc datele din Revisal atunci cand se duc in control, intrucat pot verifica foarte usor daca o persoana este angajata, ce tip de contract are (cu norma intreaga sau partiala, pe perioada determinata sau nedeterminata) si data la care a inceput munca.

bugetarii numarati revisal dragos pislaru dosar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005221 (s)