News Flash:

De ce unele persoane arata mai tinere decat varsta lor

10 Mai 2017
1725 Vizualizari | 0 Comentarii
tinerete batranete
Exista unii oameni care parca sfideaza timpul: arata de 25 de ani, desi au 35 sau chiar sunt sanatosi tun, desi fumeaza si duc o viata nesanatoasa. Cercetatorii au descoperit ca secretul lor consta in prezenta in ADN a unui grup de gene.

Daca te-ai holbat vreodata la o poza cu Halle Berry in timp ce te intrebai cate creme si masti foloseste si pe la ce chirurgi o fi apelat de arata ca la 25 de ani, ar fi cazul sa te opresti. 

Un studiu nou realizat la Universitatea Harvard a gasit o alta explicatie, care n-are deloc de-a face cu tratamentele scumpe de ingrijire a tenului. O echipa de oameni de stiinta a analizat analizele a 231 de femei din doua grupuri etnice si a aflat ca genele Methuselah (genele tineretii) s-au gasit la una din cinci femei de culoare si doar la una din zece femei albe. 


Aceleasi gene sunt responsabile si pentru speranta de viata a unor persoane chiar si pana la 100 de ani, fara sa existe conditii precum mancatul sanatos sau sportul

Cercetatorii din Olanda, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii au descoperit ca genele Methuselah protejeaza individul impotriva efectelor nocive ale fumatului, ale unei alimentatii nesanatoase si pot intarzia cu pana la 30 de ani declansarea cancerului si a afectiunilor ce apar odata cu inaintarea in varsta, precum problemele cardiovasculare.

"Persoanele longevive nu au mai putine gene care favorizeaza bolile sau imbatranirea. In schimb, au alte gene care blocheaza activarea celor corelate cu maladii grave. Longevitatea este o chestiune genetica si ereditara", a declarat Eline Slagboom din cadrul Univestitatii din Leiden, Olanda, care a efectuat analize amanuntite asupra 3.500 de olandez nonagenari.


sfideaza timpul sanatosi tun viata nesanatoasa adn
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005723 (s)