News Flash:

De ce trebuie sa presari zahar pe solul din ghiveci inainte sa uzi plantele. Un truc util pe care putini il stiu

8 Iunie 2018
2004 Vizualizari | 0 Comentarii
ghiveci

Cei care iubesc plantele stiu ca exista mai multe metode “neconventionale” prin care poti sa le mentii sanatoase. In randurile de mai jos, va prezentam cateva dintre ele. Citeste in continuare pentru a afla de ce trebuie sa presari zahar pe solul din ghiveci inainte sa uzi plantele, dar si multe alte trucuri utile.

De ce trebuie sa presari zahar pe solul din ghiveci inainte sa uzi plantele. Un truc util pe care putini il stiu.

Fara indoiala, plantele de apartament nu beneficiaza de acelasi aport de nutrienti precum cele care cresc in solul din gradina. Mai jos, am pregatit o lista cu ingrasaminte naturale pentru plantele din ghiveci, care sa va ajute sa va bucurati mereu de plante frumoase si sanatoase.
Zaharul – de departe, zaharul este unul dintre ingrasamintele naturale cel mai des folosite, acesta stimuland procesul de crestere. Tot ce trebuie sa faci este sa pui o lingurita de zahar intr-un pahar cu apa si sa folosesti solutia pentru a uda solul plantelor din ghiveci. Plantele tale vor creste mult mai repede si vor inflori mai des (acolo unde este cazul);

Zatul de cafea – acesta este folosit in primul rand pentru continutul ridicat de azot, fosfor, minerale si potasiu. Astfel, data viitoare cand faci cafea, colecteaza zatul de cafea, pune-l pe un ziar si lasa-l la uscat, ca sa il poti presara mai usor. Poti sa folosesti zatul de cafea pentru brazde, plante in ghivece sau jardiniere. Pentru plantele de interior, este indicat ca zatul de cafea sa se foloseasca o data la 6 luni, in timp ce plantele de exterior pot fi fertilizate cu zat chiar si de 3 sau 4 ori pe an.

Tot ce trebuie sa faci este sa presari usor zatul pe pamant in jurul plantei si sa il incorporezi apoi in sol;


Apa in care ai fiert legume – in cazul in care nu stiai, aceasta este un ingrasamant foarte bun gratie vitaminelor eliberate in apa, in timpul procesului de gatire. Lasa apa sa se raceasca apoi uda plantele din ghievece o data pe saptamana;

Cojile de banana – si acestea la randul lor sunt foarte bune, datorita mineralelor pe care le contin. Poti sa pui una sau doua bucati de coji de banana la baza ghiveciului sau al jardinierelor – ele actioneaza ca un fetilizator cu descompunere lenta pe termen lung.


zahar zaharul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1796 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007433 (s)