News Flash:

De ce trebuie sa fierbi o ceapa in oala in care ai fiert inainte lapte. Daca stiam acest truc, m-ar fi salvat enorm

12 Octombrie 2017
83 Vizualizari | 0 Comentarii
oala arsa
Stim ca gatesti cu drag pentru familia ta. Dar dupa o zi de munca si ore de stat în bucatarie, la finalul mesei, spalatul vaselor murdare poate fi o corvoada! Asta deoarece, de multe ori, unele vase de gatitsunt dificil de curatat. Aici vorbim despre teflon, inox, oalele din aluminiu. Si sa nu mai vorbim de mancarea arsa de pe vasele in care ai gatit! Cei de la Sfat Naturist au cules pentru voi cele mai eficiente solutii pentru acest tip de probleme, sfaturi de la bunici pentru curatarea vaselor de gatit. Iata mai jos cele mai intersante dintre ele:

Crustele rezistente de aluat care raman pe peretii formelor de copt se curata astfel: frecati formele cu putina hartie si sare, apoi ungeti-le cu ulei. Acoperiti-le cu o carpa uda. Dupa 2 ore, crustele se desprind singure.
Cratitele emailate nu le razuiti niciodata cu cutitul sau cu un burete de sarma. Emailul plezneste. Frecati-le cu sapun ori cu apa cu cenusa.


Fundul cratitelor de care s-a prins mancarea se presara cu sare grunjoasa si se lasa circa o ora. Arsura se va desprinde usor.
Cand laptele se arde pe fundul oalei, crusta formata e foarte greu de spalat. Fierbeti mai bine o ceapa in oala: murdaria se desprinde ca prin minune.
Obiectele din fonta (plite, tigai) se curata cu o ceapa taiata de panza inmuiata in ulei.
Ibricul de cafea se poate curata usor daca fierbem in el apa cu o felie de lamaie.

Sitele pentru faina trebuie clatite doar cu apa rece, deoarece apa calda nu le curata foarte bine.
Sita si cutitul de la masina de tocat se ascut si se curata foarte bine daca le frecam cu fata plata de un ciment nelustruit.
Dupa ce folositi piulita de bucatarie si o spalati, infasurati pisalogul de usturoi intr-o hartie. Nu va mai cocli.
Mancarea arsa de pe fundul cratitelor care produce atatea neplaceri gospodinelor se rade cel mai bine cu o… lingura de plastic pentru a nu zgaria emailul.

Dupa ce at spalat tigaile, ungeti-le foarte putin cu ulei. Puneti apoi in ele un pumn de sare si dupa ce le incalziti usor, frecati-le bine cu un prosop de hartie. Se fac ca noi.
Tigaile de tuci se spala punandu-le sa fiarba intr-un vas mai mare, c apa in care s-a pus soda. Clatitile apoi cu apa calda. Cand sunt noi, le scoateti mirosul de fonta, punand sa fiarba in ele cojile de la zarzavaturile curatate.

Tigaile care au pete de rugina trebuie frecate cu un amestec de cenusa cu gaz. Apoi, le clatim bine cu apa clocotita.
Tigaile nesmaltuite nu mai ruginesc daca dupa intrebuintare le frecati cu un amestec de sare si piper, iar apoi le ungeti cu putin ulei.
Vasele din aluminiu se spala cu sapun, apa calda, folosind un dop mare de pluta pentru a le freca. Nu intrebuintati niciodata soda si nu lasati niciodata vasele nesterse.

Vasele de arama se freaca cu sare uda amestecata cu otet sau nisip fin si otet. Clatiti si stergeti bine. Nu lasati alimentele sa stea in vase de arama. Se coclesc.
Vasele in care s-a gatit peste se spala mai intai in apa rece si apoi in apa calda. La fel se procedeaza si cu vasele in care a fost dulceata, oua crude, coca de aluat.
Vasele de teflon se curata fierband in ele 2 lingurite de praf de copt amestecat cu o ceasca de apa. Lasati sa fiarba 15 minute. Clatiti apoi vasul, stergeti-l si ungeti-l cu putin ulei.


Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0765 (s) | 24 queries | Mysql time :0.010369 (s)