News Flash:

De ce sa nu arunci semintele de lamaie si mar

19 Decembrie 2015
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
seminte lamaie

Semintele de lamaie nu trebuie aruncate ci pastrate intr-o cutie la loc uscat, deoarece sunt vermifuge. Maruntim si zdrobim coaja, pulpa si semintele de la o lamiae (daca are seminte prea putine, mai luam seminte de la alte lamai), le punem la macerat timp de 3 ore, in 100 ml apa cu miere. Apoi strecuram, storcand bine compozitia, si o bem seara la culcare.

Contra oxiurilor se folosesc numai semintele, pe care le pisam, le amestecam cu miere, iar compozitia o consumam dimineata.

De asemenea, semintele de lamaie sunt febrifuge, adica scad febra. Se iau 1-2 lamai, se taie feliute subtiri, dupa care se aplica feliuta langa feliuta, cu seminte cu tot, pe ambele talpi; se imbraca talpile picioarelor in mici pungi de plastic, apoi se trag ciorapii. Vom constata ca febra va disparea in cateva ore. Daca-i cazul, se repeta tratamenul.

La mar, numarul semintelor difera de la o varietate la alta. Cele mai multe seminte le are marul cretesc si marul dublu rosu, zis si "bot de iepure". De fiecare data cand mancati un mar, consumati si semintele, deoarece 10 seminte de mar ne asigura doza zilnica de iod. Ele contin si acid cianhidric - un acid folositor digestiei.


vermifuge
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004688 (s)