News Flash:

De ce sa bei imediat dupa ce te trezesti apa calda cu lamaie si miere

10 Martie 2016
9064 Vizualizari | 0 Comentarii
apa calda lamaie
Unul dintre cele mai simple remedii pentru o sanatate de fier este consumuldimineata, imediat dupa trezire, a unui pahar de apa calda cu lamaie si miere de albine. Pe langa multiplele sale beneficii, acest remediu se pare ca ar ajuta si la slabire. Iata care sunt cele 10 motive pentru care sa consumi apa calda cu lamaie si miere. Este important sa nu bei cafea sau ceai timp de o ora dupa ce ai baut aceasta licoare.

1. Imbunatateste digestia

Combinatia de lamaie, miere si apa calda iti ajuta digestia instantaneu. Pe langa faptul ca anumite componente din lamaie stimuleaza productia de bila a ficatului, lamaia ajuta sistemul digestiv prin adaugarea unui plus de acid si il asista prin eliminarea toxinelor nedorite. Mierea actioneaza ca un agent antibacterian si combate infectiile care ar putea fi prezente in organism. Ajuta si la productia de mucus intestinal, cel care ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
2. Curata stomacul imbunatatind functionarea colonului

In medicina ayurvedica se crede ca avem tendinta de a acumula toxine sau "ama" in stomac. Acest rezultat al alimentelor nedigerate, celulelor intestinale si bacteriilor moarte de multe ori ne captuseste stomacul, iar acest lucru se pare ca ar putea conduce la aparitia unor boli. Prin consumul de lamaie si miere in apa calda, peretii intestinului - in special ai colonului - sunt stimulati, conducand la eliminarea acestei "ama". Beneficiile pe care le vei resimti datorita apei cu lamaie si miere vor fi acelea de a avea o mai buna absorbtie a nutrientilor, eliminarea toxinelor si mentinerea nivelului de hidratare din corp.

3. Combate constipatia

Aceasta mixtura de apa cu miere si lamaie este un remediu grozav si cu efecte aproape imediate pentru constipatie. Ajuta la stimularea intestinelor pentru inlesnirea miscarii alimentelor digerate. Ajuta si la productia de mucus intestinal, hidrateaza colonul si infuzeaza fecalele uscate cu apa. Toate acestea la un loc reusesc sa iti imbunatateasca eliminarea scaunului.
4. Ajuta la curatarea sistemului limfatic

Multi medici considera ca un sistem limfatic deshidratat poate reprezenta una dintre cauzele principale pentru diverse afectiuni. Lipsa de apa si fluide esentiale din sistemul limfatic te pot face sa te simti obosita si inceata, conducand la aparitia altor neplaceri precum constipatie, somn de proasta calitate si cu intreruperi, tensiune scazuta sau crescuta, stres si o functionare a creierului mai proasta. Beneficiul consumului de apa cu lamaie si miere de dimineata este acela ca ajuta la hidratarea intregului sistem limfatic ceea ce nu numai ca va combate toate simptomele mentionate anterior, ci va si imbunatati sistemul imunitar.

5. Iti ofera energie si iti imbunatateste starea de bine

Mierea prezenta in combinatie actioneaza ca un energizant imediat, numai ca nu contine zaharul nociv si caloriile unui astfel de produs. Apa te va ajuta sa iti improspatezi mintea si gandurile prin sporirea circulatiei catre creier, iar lamaia activeaza enzimele incarcate negativ din stomac - o cale grozava de a combate enzimele incarcate pozitiv care reactioneaza nefavorabil cu mancarea pe care o consumi, conducand la o digestie proasta, inceata a alimentelor.

6. Iti curata tractul urinar si actioneaza ca un diuretic

apa lamaie 3Mierea este un agent antibacterian extrem de eficient, care are capacitatea de a combate o suma de infectii. In momentul in care este combinata cu lamaie si apa - doi agenti care au efect diuretic (agenti care sustin eliminarea apei din corp) - aceasta combinatie reprezinta calea cea mai buna de a curata tractul urinar. Pentru femeile care sufera frecvent din cauza infectiilor urinare acute, acest suc de lamaie cu miere va fi un tovaras de incredere si va preveni aparitia infectiilor recurente.

7. Imbunatateste sanatatea orala

Natura acida a lamaii combinata cu proprietatile naturale ale mierii si apei te vor ajuta sa combati respiratia urat mirositoare aproape instantaneu. Lamaia curata cavitatea bucala, activand glandele salivare si omorand bacteriile nocive. In momentul in care o adaugi in apa cu miere, vei curata bacteriile si alimentele degradate care sunt in general prezente in cavitatea bucala si in gat de dimineata. Un alt motiv pentru care apare respiratia urat mirositoare este acela al formarii unei pelicule albe pe suprafata limbii (constand in principal in alimente care se descompun si bacterii), iar acest suc natural reuseste sa elimine acea pelicula improspatandu-ti respiratia in mod natural.
8. Te va ajuta sa slabesti mai usor si rapid

Pe langa proprietatile de curatare a stomacului, lamaia prezenta in combinatie contine un anumit tip de fibra alimentara denumita pectina, care ajuta la conferirea senzatiei de satietate si tine poftele sub control. Citeste despre cauzele poftei de mancare si poftei de dulce si ce carente de vitamine conduc la pofte. Apa calduta, lamaia si mierea vor crea si un mediu alkalin in stomac ajutandu-te sa slabesti mai rapid, dar si sanatos in acelasi timp.

9. Iti poate curata tenul

Beneficiile lamaii asupra pielii sunt multiple, insa pe langa asta, actiunea de curatare va ajuta si la purificarea sangelui, stimuland astfel productia de noi celule de sange care actioneaza ca un agent potent de curatare. Apa si mierea ofera proprietati unice de restaurare, dar si de sporire antibacteriana si a productiei de colagen specifica pielii. 

10. Mierea si lamaia te pot ajuta ca tratament pentru tuse, bronsita sau astm

Combinatia de miere si lamaie actioneaza ca un expectorant si te ajuta la eliminarea flegmei de pe calea tractului respirator. Aceasta mixtura este mult mai eficienta decat oricare alt medicament sau sirop de tuse. Adauga o lingura de miere si doua lingurite de suc de lamaie in apa calda si bea pentru cateva zile. Te va ajuta sa combati congestia nazala si pectorala. Mierea iti domoleste durerea de gat si inhiba anumite bacterii ce ar cauza infectii.

dimineata licoare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005471 (s)