News Flash:

De ce fumatorii trebuie sa manance multa slanina - Ce efect acest aliment asupra plamanilor

16 Ianuarie 2018
1039 Vizualizari | 0 Comentarii
fumatori

Fumatul este unul dintre cele mai nocive vicii la nivel mondial. Din nefericire, desi sta la baza a numeroase forme de cancer, multi fumatori spun ca nu se pot lasa, dependenta fiind prea mare. Iata insa o metoda neasteptata prin care efectele nocive ale fumatului pot fi neutralizate in mare parte: fumatorii nu trebuie decat sa consume mai des slanina de porc. Aceasta este bogata in seleniu, un mineral deosebit de important care scade semnificativ riscul de cancer, boli cardiovasculare si are capacitatea de a reduce cantitatea de mercur din organism.

De asemenea seleniul este un puternic antioxidant, stimuleaza si intareste membrana pulmonara. Slanina are si alte beneficii. Consumata in stare cruda aceasta scade nivelul colesterolului si te scapa de mahmureala.

Planta care iti taie pofta de tigari

erapia cu plante medicinale este excelenta atunci cand doresti sa renunti la tigari. Remediile naturale pot modifica gustul si mirosul tutunului, astfel incat sa devina neplacute, si, in plus, te ajuta sa-ti detoxifici organismul. De asemenea, vei depasi mai usor starile de frustrare si de agitatie care pot aparea din cauza nevoii de tutun.

Sunatoarea inlatura starile de anxietate

Indicata pentru inlaturarea depresiei, sunatoarea este si unul dintre cele mai eficiente remedii antifumat. Planta atenueaza nevoia de nicotina si remineralizeaza organismul slabit din cauza tutunului.
Remediul se poate administra sub forma de ceai, care se prepara dintr-o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita, fiind recomandate cate doua-trei cani pe zi. Si mai eficient este sa folosesti sunatoarea in amestec cu angelica, radacina de gentiana, pelin si cu scoarta de crusin, din care se prepara un decoct (o lingurita de amestec la 300 ml de apa).
Bea acest decoct zilnic, timp de o saptamana.

Ovazul, un bun calmant

Ceaiul si tinctura de ovaz dau rezultate excelente in tratarea dependentei de nicotina. Remediul are si un efect calmant. Pune o lingura de boabe la 250 ml de apa si fierbe timp de cinci minute.
Bea in fiecare dimineata cate o cana de ceai, timp de sase luni. Terapia cu tinctura de ovaz se face pe o perioada de trei luni, timp in care, de trei ori pe zi, se administreaza cate 20-30 de picaturi diluate in 50 ml de apa.

Pedicuta, sub forma de decoct

Pedicuta este o planta care face ca mirosul si gustul de tutun sa devina insuportabile. Prepara un decoct dintr-o lingura de pedicuta uscata la 200 ml de apa fiarta si lasa amestecul peste noapte. Bea decoctul pe stomacul gol, timp de sapte zile.

Valeriana ajuta in sevraj

Valeriana ajuta la detoxifierea organismului de nicotina si la calmarea starilor de agitatie asociate sevrajului. Cand ai decis sa renunti la fumat, este indicat sa urmezi o cura patru saptamani cu tinctura de valeriana. Se administreaza de trei ori pe zi cate 1-3 ml de tinctura diluata in apa.

preluat de pe kanal d si clicksanatate

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004662 (s)