News Flash:

De ce este recomandat sa te trezesti mereu la aceeasi ora

13 Aprilie 2018
847 Vizualizari | 0 Comentarii
ora

Travis Bradberry, autorul cartii „Inteligenta emotionala“, recomanda cateva metode de indepartare a stresului. Acesta este de parere ca secretul consta in modul in care fiecare om raspunde la stimulii blocajului emotional, iar un comportament constient poate constitui rezolvarea problemei.

Stresul are un mod ciudat de a se furisa in mintea omului. Desi se duce o lupta grea impotriva acestei stari, secretul consta in modul in care reactionezi, scrie Inc.com. Travis Bradberry, autorul cartii „Inteligenta emotionala“, este de parere ca pentru a putea iesi din aceasta stare, trebuie sa fii constient de modul in care actionezi si sa-ti structurezi cu intelepciune compoportamentul. In caz contrar, vei dobandi o serie de obiceiuri proaste, care vor amplifica stresul, in loc sa-l atenueze. Bradberry recomanda cateva reguli care te pot ajuta sa tii stresul la distanta:

Deconectarea 

Este cea mai importanta regula din aceasta lista, pentru ca nu te vei putea elibera de stres daca nu renunti la gandurile cu privire la sarcinile pe care le ai de indeplinit. Disponibilitatea pentru munca 24/7 te expune la un baraj constant, impiedicandu-te sa te focalizezi pe momentele de bucurie si sa-ti reincarci bateriile pentru urmatoarea zi de munca. Dupa ce pleci de la job, dedica-te familiei sau lucrurilor care iti aduc linistea si fericirea si incearca sa traiesti momentul prezent.

Renunta la o parte din treburile casnice 

Treburile casnice acapareaza aproape tot timpul liber. In acest fel uiti de relaxare si reflectie. Pentru a evita aceasta situatie, trebuie sa iti programezi sarcinile asa cum ai face in orice alt context, in asa fel incat sa iti ramana timp si pentru propria persoana.

Mediteaza 

Nu ai timp sa meditezi in timpul saptamanii? Ai 48 de ore in fiecare week-end pentru a face acest lucru posibil. Danseaza cu ochii inchisi cel putin la 10 minute, acest obicei fiind un neurotransmitator calmant care reduce stresul. Imagineaza-ti ca esti langa ocean, ai in fata un peisaj frumos si esti in totalitate liber. De asemenea, exercitii produc endorfine care te vor ajuta sa te relaxezi si sa te simti fericit.

Urmeaza-ti pasiunile 

S-ar putea sa fii surprins de ceea ce se intampla cu psihicul tau cand iti urmezi pasiunile in timpul liber, fara a te gandi la rapoartele pe care le ai de prezentat la munca. Compromisul pe care il faci atunci cand alegi sa iti urmezi pasiunile este o modalitate foarte buna de a scapa de stres si a-ti deschide mintea spre noi ganduri. Asculta muzica, citiste, scrie, picteaza, joaca-te cu cei mici si vei vedea cum starea ta de psihic se va schimba radical.

Trezeste-te la aceeasi ora 

Este tentant sa dormi mai mult in week-end. Desi te vei simti mai bine temporar, iti vei tulbura ritmul circadian (lucru care poate agrava depresia). Daca respecti ora de somn, vei ajunge sa-ti programezi mintea si te vei trezi chiar inainte sa sune ceasul. In cazul in care simti ca ai ramas in urma cu orele de somn, culca-te putin mai devreme. 


travis bradberry deconectarea mediteaza urmeaza-ti pasiunile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005385 (s)