News Flash:

De ce este important ca berea sa aiba spuma

10 August 2018
836 Vizualizari | 0 Comentarii
bere

In randul consumatorilor de bere sunt multi cei care nu vor ca paharul lor de bere sa aiba spuma. Cu toate acestea, aceasta spuma poate imbunatati experienta celor care se bucura de o bere rece.

Pentru inceput, spuma este foarte aromata. Aroma joaca un rol imens in perceptia asupra gustului, poate chiar mai mult decat gustul in sine. Producatorii de bere pun destul de mult efort in componentele aromatice ale berii si oferind acesteia un strat frumos de spuma se asigura ca cel care bea berea va aprecia aceste arome.

Spuma afecteaza si modul in care berea se simte in gura. Densitatea acesteia confera berii o nota cremoasa si o senzatie de plenitudine pe limba. Puteti observa acest lucru in special la berile pe baza de grau, dar si cele preparate cu ovaz si secara.

Calitatea spumei in orice pahar de bere este rezultatul a numerosi factori: cum a fost preparata berea, ingredientele folosite, nivelul de carbonatare, paharul in care este servita si chiar cum a fost turnata berea. Spuma se disipeaza rapid daca exista reziduri uleioase in pahar sau chiar pe buzele voastre.

Cantitatea si calitatea spumei pot, de asemenea, sa depinda si de stilul de bere. Berile cu alcool ridicat au mult mai putina spuma din moment ce alcoolul inhiba formarea acesteia.

sursa: gustarte.ro


bere spuma berile grau
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006174 (s)