News Flash:

De ce e bine sa pui usturoi sub perna cand dormi

13 Martie 2018
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
usturoi sub perna

Usturoiul este un aliment utilizat inca din antichitate in gastronomie si ca ingredient in numeroase remedii naturiste. Acesta este inrudit cu ceapa si, in ciuda mirosului sau puternic, este unul dintre cele mai consumate alimente din lume.
In antichitate, usturoiul era utilizat pentru a asezona preparatele si a alunga daunatorii si chiar demonii. Desi acest ultim beneficiu intra in categoria superstitiilor, multe persoane pot jura ca usturoiul are abilitatea de a alunga energiile negative.
Indiferent de proprietatile magice pe care le poseda sau nu, usturoiul este bogat in nutrienti esentiali si are numeroase proprietati medicinale importante. Acest aliment ofera diverse beneficii pentru sanatate, motiv pentru care in articolul de azi te invitam sa descoperi modul in care usturoiul iti poate imbunatati somnul.

Proprietatile nutritive ale usturoiului
Usturoiul ofera cantitati semnificative de calorii, mai exact 100 de calorii per 100 g. Insa, deoarece niciodata nu il consumam in cantitati mari, acest aliment nu ne va ingrasa.
Mai mult, usturoiul contine carbohidrati complecsi si proteine ce imbunatatesc performanta fizica si mentala, complexul de vitamine B si minerale esentiale ca sodiul, potasiul si magneziul. Cele mai multe beneficii ale usturoiului se datoreaza insa continutului sau ridicat de alicina, un compus sulfuros.

Principalele beneficii pe care usturoiul le ofera
Desi nu este un „remediu-minune” pentru orice boala, datorita beneficiilor sale usturoiul intra in categoria „super-alimentelor”. Compusii sai benefici sunt ideali pentru a trata o mare varietate de infectii, tulburari metabolice si probleme respiratorii.
De fapt, antioxidantii si substantele antiinflamatoare din compozitia usturoiului fac ca acest aliment sa fie un aliat de nadejde pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare.
 
Consumul regulat de usturoi creste elasticitatea arterelor, reduce nivelul de colesterol si regleaza tensiunea arteriala. De asemenea, acest aliment imbunatateste circulatia sangelui spre celulele organismului si faciliteaza prevenirea imbatranirii premature.
Usturoiul are proprietati antibacteriene si antiseptice, motiv pentru care este de multe ori mai util decat numeroase antibiotice. Fiind un diuretic natural, usturoiul lupta impotriva retentiei de apa si a inflamarii tesuturilor. In plus, cei care consuma usturoi ard mai multe kilograme decat cei care evita acest aliment.

De ce este bine sa dormi cu usturoi sub perna?
Acum ca stii care sunt principalele beneficii ale usturoiului, vrem sa-ti prezentam un truc terapeutic foarte simplu care te va ajuta sa ai un somn mai odihnitor. Nu trebuie decat sa pui un catel de usturoi sub perna in fiecare noapte.
Acest truc a fost utilizat pentru a imbunatati calitatea somnului timp de sute de ani. In antichitate, se spunea ca usturoiul ofera protectie impotriva spiritelor malefice. In realitate insa, acest sentiment de siguranta se datoreaza continutului natural de zinc al usturoiului.
Desi mirosul acestui aliment poate fi initial foarte neplacut, dupa cateva zile te vei obisnui cu acesta si vei fi convins ca nu exista remediu mai bun impotriva insomniei.
Mai mult, usturoiul iti poate imbunatati performanta fizica, un somn odihnitor ajutandu-te sa-ti refaci nivelurile energetice pentru a face fata zilei urmatoare. Pe langa a dormi cu usturoi sub perna, te sfatuim sa consumi un catel de usturoi in fiecare zi pe stomacul gol, cu sau fara zeama de lamaie.

O alta modalitate interesanta de a profita de beneficiile usturoiului in ceea ce priveste imbunatatirea somnului este sa-l utilizezi pentru a prepara o bautura naturala cu proprietati relaxante.

Ingrediente:
1 pahar de lapte
1 catel de usturoi zdrobit
1 lingurita de miere
Instructiuni:

Combina catelul de usturoi zdrobit cu laptele intr-o cratita si incalzeste amestecul pana ce acesta atinge punctul de fierbere.
Lasa totul sa fiarba timp de trei minute, apoi ia cratita de pe foc si lasa remediul sa se raceasca.
Adauga miere si serveste.
Pentru cele mai bune rezultate posibile, te sfatuim sa servesti acest remediu cu 30 de minute inainte de culcare.
Pe langa faptul ca este unul dintre cele mai utile ingrediente pentru a asezona preparatele culinare, usturoiul este un aliat puternic pentru sanatate si are abilitatea de a trata tulburarile de somn. Il putem utiliza in numeroase moduri si te sfatuim sa incerci fara ezitare terapiile alternative prezentate in acest articol.

sursa: doza de sanatate


usturoiul usturoi stomacul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006847 (s)