News Flash:

De ce e bine sa iei o lingurita de miere dimineata, pe stomacul gol!

31 August 2016
2483 Vizualizari | 0 Comentarii
miere cu apa
Mierea nu este doar un excelent indulcitor natural, ci si leac de nadejde. Este un bun energizant. Consumata pe stomacul gul (o lingurita), imbunatateste digestia. Iar indicatiile ei nu se opresc aici!
Mierea ajuta la diminuarea simptomelor guturaiului si, folosita extern, este un bun cicatrizant. Contine o cantitate importanta de antioxidanti si are calitati dovedite antibacteriene si antivirale. Dozata cu atentie, poate fi de folos si in alergii. Atunci cand te doare in gat, mesteca un fagure de miere. Tine cat mai mult ceara in gura, ca pe o guma de mestecat. Printre beneficiile consumului de miere se mai numara: stimularea sistemului imunitar, energizarea organismului si combaterea sindromului de oboseala cronica.
Mierea, cel mai sanatos indulcitor
Dr. Liana Comsa recomada ca mierea de orice tip sa fie consumata ca atare sau in combinatii cu alte produse naturale sau in lichide ca indulcitor (ceai, lapte, sucuri). Atentie, nu trebuie incalzita la mai multe de 40 ° C pentru ca isi pierde calitatile sau, dupa parerea unor specialisti, poate deveni chiar toxica. Copiii care au mai mult de un an pot consuma aproximativ doua- trei lingurite pe zi, iar dupa sase ani, pana la cinci-opt lingurite pe zi. Adultii care nu au alte interdictii (diabet, obezitate etc.) pot consuma trei-sase linguri pe zi, scrie fiisanatos.info.
Tonic pentru organism
”Mierea este un tonic pentru organism, avand efecte bune folosita atat intern, cat si extern. Este de preferat in alimentatie zaharului si dulciurilor concentrate, datorita faptului ca se absoarbe mai lent si nivelul zaharului in sange se mentine la un nivel relativ constant. Mierea de tei are efect calmant, antipiretic, antimigrenos, e benefica in afectiuni ale aparatului respirator (bronsite, pneumonii, astm, etc). Cea de brad are un efect mucolitic, ajutand expectoratia. Cea de salcam calmeaza tusea, este tonica si actioneaza ca pansament gastric. Cea de floarea-soarelui se poate utiliza in boli ale cailor respiratorii, in afectiuni digestive, cresterea imunitatii, constipatie. Mierea poliflora este cea mai complexa in nutrienti, ea putand fi folosita intr-o multitudine de afectiuni.”

mierea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006294 (s)