News Flash:

De ce e bine ca femeile sa-si acopere capul atunci cand intra in biserica

11 Martie 2018
999 Vizualizari | 0 Comentarii
biserica

Multe femei care merg la biserica isi acopera capul. Insa putine stiu care este semnificatia acestui obicei. Afla despre ce este vorba.

Femeile trebuie sa isi acopere capul cand intra in biserica. Pe de alta parte, barbatii nu au voie sa poarte nimic pe cap in momentul in care intra in biserica. Desi in unele zone preotii pot face exceptie de la aceasta regula, totusi, este recomandat ca femeile sa poarte ceva pe cap.
Lucrul acesta a fost mentionat in Biblie de catre Apostolul Pavel, conform teologie.net. ”Orice barbat care se roaga sau proroceste, avand capul acoperit, necinsteste capul sau (pe Hristos), iar orice femeie care se roaga sau proroceste, cu capul neacoperit, isi necinsteste capul, ca este la fel cu cea rasa. Caci daca o femeie nu-si pune val pe cap, atunci sa se si tunda. Iar daca este lucru de rusine pentru femeie ca sa se tunda ori sa se rada, sa-si puna val. Caci barbatul nu trebuie sa-si acopere capul, fiind chip si slava a lui Dumnezeu, femeia insa, este slava barbatului. Pentru ca nu barbatul este din femeie, ci femeia din barbat. Si pentru ca n-a fost zidit barbatul pentru femeie, ci femeia pentru barbat. De aceea si femeia este datoare sa aiba [semn de] supunere asupra capului ei, pentru ingeri. ”

De asemenea, este bine ca femeile in varsta, dar si tinerele, casatorite, sa isi acopere capul cand intra in biserica. Asta pentru ca tinerele pot atrage atentia barbatilor. Insa, cele care nu sunt casatorite au voie sa poarte capul descoperit cand sunt in biserica. Capul poate fi acoperit fie cu un batic traditional, fie cu o palorie sau un sal.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004786 (s)