News Flash:

De ce coafatul slabeste rezistenta parului

29 August 2018
880 Vizualizari | 0 Comentarii
par

Frecvent se vorbește despre căderea părului pe fond de stres. Acest lucru a fost constatat de multă lume, starea nervoasă este toxică pentru podoaba capilară. Chiar dacă spui că o duci bine pe plan sentimental, cu siguranță poți fi și tu stresat din alte motive, te afectează tensiunea psihică a vieții moderne, stresul din jur, stările de nervi ale unor persoane din preajma ta care au probleme psihice. Conflictele de care ai parte în viață sau problemele de orice fel sunt factori de stres. Concluzia este că acest stres la femei produce căderea părului și acestea sunt nemulțumite de faptul că pe zi ce trece pierd tot mai multe fire de păr. Mai mult decât atât, ele devin obsedate de această problemă - de căderea părului - și sunt tot mai nervoase.

Dacă tot am amintit de stres și coafatul prea des poate fi un stres pentru păr, un motiv al căderii firelor de păr. Un prim motiv al căderii părului din cauza aranjării podoabei capilare la coafor în mod frecvent este lipsa de experiență a coafezei, aceasta poate greși etapele unei anumite proceduri. Făcând abstracție de acest lucru, amintim alți factori de risc care pot să apară dacă te coafezi prea des. Folorirea unor produse ieftine și de calitate îndoielnică pentru păr pot deteriora în timp structura firelor de păr și provoca căderea acestora. Evitați produsele de coafat pe bază de ingrediente chimice, sintetice, care nu corespund standardelor de calitate.

Frunzele care stopeaza caderea parului

Dacă îți perii părul cu forță, într-un mod agresiv, riști să-ți rupi foarte multe fire de păr și astfel aspectul acestuia nu va mai fi unul sănătos, nu va mai fi des și bogat, va arăta ca un păr subțiat. Folosirea unui instrument de styling poate afecta rezistența părului, de exemplu placa de îndreptat părul poate fi încălzită prea tare și astfel va provoca deteriorarea ireversibilă a firelor de păr și căderea acestora.

La coafor îți decolorezi părul, îl vopsești cu vopsea permanentă, îl ondulezi și astfel repetând des aceste operații îți poți deteriora structura firelor de păr. Dacă alegi o vopsea de păr de calitate inferioară îți asumi riscul ca aceasta să afecteze podoaba capilară și după o perioadă de timp vei observa că părul începe să cadă exagerat. În general vopsitul va afecta părul pentru că se folosesc vopsele chimice care pot deteriora în timp structura firelor de păr. Cred că ați observat faptul că prin vopsitul repetat al părului, firele pot fi lipsite de luciu pentru că le sunt afectate straturile exterioare ale cuticulei, astfel ele devin uscate și deshidratate. Pentru a preveni deteriorarea părului se pot folosi balsamuri de calitate superioară după vopsire, care pot îmbunătăți aspectul firelor de păr.

Uscarea la aer cald este un alt factor de risc al deteriorării părului, iar folosirea fixativului de asemenea, poate provoca căderea accentuată a firelor de păr. În ceea ce privește șamponul, acest produs are agenți spumanți care deteriorează părul, au tensioactivi ce sunt nocivi chiar și pentru pielea capului. În timp șampoanele pot sensibiliza scalpul, pot face părul mai fragil și mai puțin rezistent, iar riscul de rupere și cădere a firelor de păr este mai mare. Renunțați la obsesia de a vă coafa prea des, la decolorarea părului, la anumite operații de întindere sau ondulare a părului cu instrumente de styling, la uscarea caldă și vopsitul părului prea des, dacă vreți să preveniți căderea firelor de păr!

Alți factori de risc ai căderii părului sunt:
Toxinele acumulate în organism pot deveni agresive pentru păr. Dacă ai avut o boală în organism care a produs acumularea de toxine - de exemplu o infecție - este posibil să se producă o cădere accentuată a firelor de păr, chiar după ce s-a urmat un tratament medical care a dus la vindecare.

7 vitamine si minerale care previn caderea parului

Un șoc psihic poate fi un factor de risc al căderii părului. Un astfel de șoc nervos poate cauza și albirea parțială a părului. Din cauza stresului, nervii provoacă vasoconstricția vaselor de sânge și afectează structura firelor de păr, deoarece nu se mai realizează normal hrănirea acestora. Specialiștii spun că din cauza șocului nervos părul va trece prin trei stadii de viață mai rapid decât este normal: din stadiul anagen, în catagen și în telagen, apoi moare și cade. Desigur nu toate firele de păr sunt afectate la fel. Părul suferă o degradare din cauza stresului psihic și nervos iar acest lucru se vede. Un șoc care afectează negativ părul poate fi și un accident, o naștere, o problemă de sănătate care necesită anestezie generală pentru aplicarea tratamentului.

Hormonii masculini pot fi cauza căderii părului. Dacă apar dereglări hormonale este posibil să fie afectată și podoaba capilară. Firele de păr pot fi deteriorate de secreția seboreică ce devine toxică din cauza tulburărilor hormonale și acest sebum anormal va putea fi una din cauzele care împiedică regenerarea normală a părului. Pentru a combate astfel de tulburări este nevoie de a asigura necesarul de hormoni în organism și de aceea sunt recomandate o serie de analize medicale. Tratamentul constă în folosirea unor produse care să inhibe acțiunea hormonului masculin la rădăcina părului, insă trebuie cunoscute și alte aspecte secundare ale acestui procedeu. Speciliștii recomandă aplicarea locală a unor produse cu estrogeni care pot combate căderea părului și care nu au efecte nedorite după folosirea lor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005788 (s)