News Flash:

De ce ar trebui sa bei apa cu castraveti in fiecare zi?

14 Decembrie 2017
879 Vizualizari | 0 Comentarii
apa cu castraveti

Acest lichid nu numai ca iti hidrateaza organismul, ci aduce si multe beneficii pentru sanatatea ta si chiar si pentru pielea ta. Iata de ce ar trebui sa bei apa cu castraveti in fiecare zi!

Motivele pentru care ar trebui sa bei apa cu castraveti in fiecare zi

1. Mentine sanatatea musculara

Datorita silicei din castraveti, tesuturile conjunctive raman sanatoase, mai ales cand bei regulat apa cu castraveti. Trebuie doar sa adaugi cateva felii de castraveti in sticla de apa, in timpul antrenamentelor, astfel incat sa ii asiguri corpului tau necesarul de minerale pentru muschi.

2. Este buna pentru pielea ta

Pe langa silica, aceste legume contin, de asemenea, antioxidanti care stimuleaza sanatatea pielii. Daca ai acnee, poti reutiliza castravetele imbibat in apa rece pentru a-l aplica pe tenul tau. Roseata acneei poate fi redusa si prin simpla spalare a fetei cu apa cu castraveti.

3. Are putine calorii

In timp ce apa are zero calorii, nu ar trebui sa te simti vinovata ca introduci castraveti in apa ta, mai ales daca esti la dieta. Un castravete intreg are aproximativ 45 de calorii, deci cateva felii de castravete nu vor adauga prea multe calorii. 

4. Iti curata corpul

Apa cu castraveti este cunoscuta pentru capacitatea sa de a detoxifia corpul. De fapt, face parte dintr-un proces integrat de curatare, care mai foloseste si sucuri pentru eliminarea toxinelor din sistemul nostru.

5. Este hidratanta

Trebuie sa te hidratezi tot timpul, mai ales in timpul zilelor foarte calduroase. Exista numeroase beneficii care vin din hidratarea organismului, inclusiv mentinerea temperaturii potrivite a corpului, asistarea sistemului cardiovascular, astfel incat acesta sa functioneze corect.

6. Iti da energie

In loc sa bei cafea sau bauturi energizante cu zahar, incearca sa bei apa cu castraveti, deoarece iti ofera la fel de multa energie. Deoarece apa de castraveti este eficienta in eliminarea toxinelor din organism, acest lichid poate preveni oboseala si te poate ajuta chiar si sa te concentrezi mai bine.

7. Contine vitamine si minerale

Stim deja ca avem nevoie de apa pentru a supravietui. Iar castravetii ne pot ajuta sa suplimentam dieta. Exista chiar si retete de apa cu castraveti in care sa adaugi si fructe pentru a obtine mai multi antioxidanti, precum si vitamine, astfel incat corpul tau sa aiba parte de nutritia necesara. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006187 (s)