News Flash:

De ce a lipsit Iohannis din spatiul public in ultimele luni

1 Septembrie 2015
1254 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis presedinte
Presedintele Klaus Iohannis a dat in aceasta dimineata primele declaratii desprevacanta prelungita pe care a avut-o in aceasta vara. Seful statului a facut precizarile in timpul discursului pe care l-a tinut la Conferinta Internationala „Micro-to Nano-Photonics IV”- ROMOPTO 2015.
Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca, desi nu a fost foarte vizibil in ultima perioada, prioritatile sale au ramas aceleasi.

"Am ales sa particip la acest eveniment pentru a arata inca o data care sunt prioritatile mele. Poate ca unii se asteptau sa vorbesc despre partide sau ar fi vrut sa aiba parte de o vara mai agitata politic. Poate ca pe altii ii nemultumeste lipsa asa-numitor breaking news-uri si a unor declaratii incendiare. Pentru mine insa conduita promisa si prioritatile asumate au ramas aceleasi. Si nu vor fi nici in continuare umbrite de efervescenta politica sau de circumstante de moment", a precizat Iohannis. Seful statului a reluat ideea sustinuta in repetate randuri ca cercetarea si educatia sunt sansa pe care Romania o are. Sansa unui viitor pe care nu avem voie sa-l ratam.

"Romania puternica nu poate fi decat bazata pe cunoastere, iar prosperitatea si progresul societatii vin impreuna cu ea. Este un lucru cat se poate de bine cunoscut. Toate guvernele care s-au succedat in timp l-au stiut, toti actorii politici si sociali l-au stiut si il stiu. Si cu toate acestea, domeniul cercetarii sufera de pe urma unei vechi metehne din spatiul nostru public: aceea a lucrurilor incepute si neterminate si a intentiilor neconcretizate", a declarat Iohannis. Presedintele a propus "trei teme de reflectie si de actiune pentru viitorul imediat": prioritizarea reala a sectorului cercetare-dezvoltare-inovare,, instituirea unui climat de integritate, predictibilitate si transparenta decizionala si intarirea legaturii intre educatie si cercetare-inovare. "Este momentul unui consens politic si social real, pentru o Romanie creativa, o Romanie a inovarii, capabila sa raspunda sustenabil in contextul provocarilor globale – economice, demografice, de securitate si climatice. Cred ca a venit momentul ca autoritatile sa scoata din sertar toate documentele strategice din domeniul cercetarii, in perspectiva bugetului pe anul viitor. Stiinta si inovarea nu au culoare politica; dar ele pot marca semnificativ viitorul acestei tari. Imi manifest cu aceasta ocazie disponibilitatea de a sprijini un efort interinstitutional sustinut, pentru ca la momentul in care vom celebra 100 de ani de unitate si modernitate a statului roman sa ne aflam pe alt loc in ierarhia europeana, in ceea ce priveste performanta in cercetare si inovatie", a mai spus presedintele la evenimentul stiintific, de la Academia Romana.

klaus iohannis vacanta eveniment romania evenimentul stiintific
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005319 (s)