News Flash:

De ce a fost redeschis dosarul "Tiganca imputita"

27 Mai 2015
590 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat
Judecatorul de drepturi si libertati care a dispus confirmarea redeschiderii urmaririi penale in dosarul cunoscut sub numele de "tiganca imputita" arata, in motivarea deciziei, ca in acest caz nu au fost efectuate acte de urmarire penala si nu s-au administrat probe, fiind "o situatie particulara".
Mai exact, magistratul Judecatoriei Sectorului 1 invoca faptul ca presedintele Traian Basescu a beneficiat de imunititate, motiv pentru care nu a putut fi pusa in miscare actiunea penala nici fata de fapta, nici fata de persoana fostului sef al statului.
"Retinand ca ordonanta supusa confirmarii are ca temei disparitia imprejurarii pe care s-a intemeiat solutia de neincepere a urmaririi penale, dar si dispozitiile art. 305 alin (1) C.proc.pen., care in esenta obliga efectuarea de cercetari cu privire la faptele sesizate, inainte de a dispune inceperea urmaririi penale, in personam, judecatorul de camera preliminara va confirma redeschiderea urmaririi penale, in rem, doar sub aspectul savarsirii faptelor care constituie obiectul sesizarii, iar nu si fata de persoana fata de care s-a dispus solutia de neincepere a urmaririi penale", arata magistratul in motivarea sentintei de luni.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 34 queries | Mysql time :0.050124 (s)