News Flash:

Darius Valcov, audiat la DNA

31 Martie 2015
1328 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a venit, marti, la DNA, pentru a da noi declaratii in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri.

Darius Valcov a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 09.00 si nu a facut declaratii.
Fostul ministru Darius Valcov a fost si vineri la DNA, unde a dat explicatii in legatura cu tablourile gasite de anchetatori la perchezitii.
Procurorii DNA au facut, in 26 martie, sase perchezitii in localitati din judetul Olt, in municipiul Slatina si in Bucuresti, fiind cautate tablourile care ar fi fost achizitionate de Darius Valcov, prin interpusi, de la case celebre de licitatii, cu bani presupus obtinuti din fapte de coruptie.
In urma perchezitiilor, anchetatorii au gasit 101 tablouri, pe care figureaza semnatura unor pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso (doua gravuri si un desen in carbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Constantin Piliuta, Corneliu Baba, Horia Bernea sau Octav Bancila, potrivit DNA.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Darius Valcov intentiona sa deschida o galerie de arta in Bucuresti, iar in acest scop luase un spatiu si incepuse amenajarea, dar, din cauza cercetarilor, ar fi ascuns tablourile la patru persoane de incredere. Anchetatorii ar fi gasit unele tablouri prin dulapuri sau pe sub paturi, din cauza faptului ca Valcov si oamenii sai de incredere s-ar fi grabit sa le ascunda.
Galeria de arta pe care Darius Valcov intentiona sa o deschida in Capitala era pe strada Stockhol, din Sectorul 1 al Capitalei, unde anchetatorii au gasit la perchezitii 29 de tablouri. Darius Valcov ar fi dat un milion de lei unui intermediar, in 2013, pentru achizitia de tablouri, au precizat sursele citate. Mediafax.ro

darius valcov
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006109 (s)