News Flash:

Darius Valcov, adus din nou la DNA

9 Aprilie 2015
1198 Vizualizari | 0 Comentarii
Darius Valcov
Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost adus din nou, joi, din Arestul Politiei Capitalei la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.
Procurorii l-au citat pe Darius Valcov sa se prezinte la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru acte procedurale, acesta fiind adus de politisti din Arestul Politiei Capitalei, unde este incarcerat din 2 aprilie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Valcov a fost si luni la DNA, surse judiciare declarand atunci, pentru MEDIAFAX, ca fostul ministru a fost citat de procurori pentru a da noi declaratii.
Procurorii DNA au cerut marti instantei supreme emiterea unui nou mandat de arest preventiva pentru Darius Valcov, insa solicitarea a fost respinsa, decizia nefiind definitiva. Masura a fost propusa de procurori dupa ce Senatul a avizat, in 1 aprilie, cererile de extindere a urmaririi penale, retinere si arestare preventiva pentru noile fapte de care este suspectat Darius Valcov.
Potrivit procurorilor, incepand din 2011 si pana la data retinerii sale, Darius Valcov a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru. Valcov s-ar fi folosit de informatiile obtinute cand a ocupat cele trei functii pentru a sprijini o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, detinute de fostul ministru al Finantelor, dar administrate prin interpusi.
Fostul ministru al Finantelor a fost audiat de procurorii DNA si in 2 aprilie, dupa ce Senatul a avizat noua cerere a procurorilor de arestare a acestuia.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006145 (s)