News Flash:

Daphne Caruana Galizia, jurnalista care a condus investigatia Panama Papers in Malta, ucisa in urma exploziei unei bombe plasate sub masina sa

17 Octombrie 2017
997 Vizualizari | 0 Comentarii
Daphne Caruana Galizia
Daphne Caruana Galizia, cea mai cunoscuta jurnalista de investigatii din Malta, care a coordonat ancheta Panama Papers in cel mai mic stat din Europa, a fost ucisa luni in urma exploziei unei bombe plasate sub masina sa, chiar in apropierea casei unde aceasta locuia, scrie The Guardian.
Daphne Caruana Galizia a murit, luni, dupa ce masina in care se afla, un Peugeot 108, a fost distrusa de o explozie puternica. Pe blogul sau, Galizia a denuntat mai multe cazuri de coruptie. 
O jurnalista puternica, ale carei postari atrageau mai multi utilizatori decat toti cititorii ziarelor din tara, Caruana Galizia a fost descrisa de curand de site-ul Politico ca “un WikiLeaks intr-o singura femeie“. Articolele ei au incomodat teribil diverse figuri, atat de la putere cat si din lumea interlopa, din cel mai mic stat din Europa.
Cele mai noi dezvaluiri ale sale au aratat catre premierul Maltei, Joseph Muscat, si catre doi dintre cei mai apropiati aliati ai lui, conectand trei companii offshore cu acesti trei oameni si cu vanzarea de pasapoarte malteze catre guvernul din Azerbaijan.
Niciun grup si niciun individ nu au revendicat atacul.
Presedintele Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, a facut apel la calm: “In aceste momente, cand tara este socata de un asemenea atac, ii indemn pe toti sa-si masoare cuvintele, sa nu emita judecati si sa arate solidaritate”, a spus aceasta.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011945 (s)