News Flash:

Dancila: Am vazut un asalt impotriva unor institutii ale statului, prima tinta este Jandarmeria. Cei care nu au castigat puterea vor sa o preia prin ”mijloace nedemocratice”

23 August 2018
708 Vizualizari | 0 Comentarii
download 3

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, la inceputul sedintei de Guvern, ca, pornind de la evenimentele din 10 august, a vazut un asalt impotriva unor institutii ale statului, prima tinta fiind Jandarmeria. Ea i-a acuzat pe cei care nu au reusit sa castige puterea in urma alegerilor ca vor sa o preia prin ”mijloace nedemocratice”. Dancila le-a spus membrilor Executivului ca nu au dreptul sa cedeze.
”Pornind de la evenimtenle din 10 august, am vazut in aceste zile un asalt impotriva unor institutii ale statului. Prima tinta este Jandarmeria, dar sunt si alte institutii care sunt luate in acest colimator. Nu vreau sa apar sau sa absolv pe cineva de o vina, dar consider ca o persoana sau o institutie poate sa fie acuzata doar in baza unor probe concludente. Raspunsul nostru, al Guvernulu, la toate aceste procese care au loc in spatiul public trebuie sa fie unul cat se poate de echilibrat si de responsabil”, a afirmat Viorica Dancila, in prima sa aparitie publica dupa protestul din 10 august.
 
Dancila le-a spus membrilor Executivului ca nu au dreptul sa cedeze.
 
”Spre deosebire de liderii politici ai opozitiei, noi nu avem dreptul sa cedam si sa intensificam aceasta scindare si aceasta dezbinare la nivelul societatii. Noi avem resposabilitatea de a asigura o buna guvernare, o guvernare in interesul oamenilor. Iata de ce apelul meu la toti ministrii, dar si la toti sefii institutiilor din subordine este sa evite aceasta spirala a conflicului, in care incearca sa ne atraga cei care nu au fost capabili sa castige puterea in alegeri si care acum incearca sa dobandeasca aceasta putere prin alte mijloace nedemocratice”, a subliniat premierul.
 
Viorica Dancila a spus ca raspunsul guvernantilor la aceste ”provocari” trebuie sa fie ”faptele”.
 
”Raspunsul nostru la toate aceste provocari trebuie sa fie faptele si proiectele concrete pentru romani. De aceea, ma bucur ca si in cazul sedintei de Guvern de astazi, adoptam acte normative cu un efect pozitiv asupra economiei, dar si asupra nivelului de trai al oamenilor”, a precizat ea.
 


guvern viorica dancila dancila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004879 (s)