News Flash:

Dan Ioan Popescu, audiat la DIICOT in dosarul Rompetrol 2

22 Iunie 2016
976 Vizualizari | 0 Comentarii
Dan Ioan Popescu
Fostul ministru al Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, a ajuns miercuri dimineata la sediul DIICOT pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile de constituire a unui grup infractional, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Rompetrol 2.
"Am vazut o stire pe un site, dupa zece ani de zile, ca sunt chemat la DIICOT. Este tot ceea ce stiu. Presedintele cred ca joaca rol de primar, intre ghilimele, pentru ca vizeaza orice. Nu cred ca presedintele citeste ceea ce vizeaza. Nu a existat o intelegere cu Dinu Patriciu", a declarat Dan Ioan Popescu la intrarea in sediul DIICOT.
"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada septembrie-octombrie 2003, ministrul Finantelor Publice, Tanasescu Claudiu Mihai si ministrul Economiei si Comertului, Popescu Ioan Dan si-au exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu, in urma unei intelegeri cu Patriciu Dan Costache, George Philip Stephenson si Nicolcioiu Alexandru, in sensul initierii si promovarii OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale S.C.Rompetrol Rafinare S.A. la data de 30.09.2003 in cuantum de aproximativ 603.000.000 USD au fost convertite in obligatiuni subscrise de catre Ministerul Finantelor Publice", sustin procurorii DIICOT.
Astfel, la data de 24 octombrie 2003, a fost adoptata ordonanta de urgenta, nefiind respectate prevederile legale, un exemplu fiind ca nota de fundamentare a ordonantei a fost prezentata pentru avizare Ministerului Justitiei la data de 27 octombrie 2003, "continutul acesteia fiind insa diferit de continutul notei de fundamentare ce a stat la mapa actului normativ".

sediul diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004805 (s)